009 | HR - van plan naar praktijk
Leertraject

009 | HR - van plan naar praktijk

HR - van plan naar praktijk | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Het leertraject  "HR - van plan naar praktijk" geeft inzicht en handreikingen om HR beleid slim en efficiënt om te zetten naar de praktijk. Dit leertraject helpt je je HR werk te vereenvoudigen en kwalitatief te ondersteunen. 

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject legt een goede basis voor het kunnen uitvoeren van de vele HR taken. Denk daarbij aan het schrijven van een personeelsplan, de introductie van nieuwe medewerkers, het zorgen voor de functiebeschrijvingen, het doen van ziekmeldingen en het organiseren van functioneringsgesprekken. Het leertraject start met een DISC persoonlijkheidscan. Door een goed inzicht in je eigen drijfveren en persoonlijkheid ben je nog beter in staat je taken goed en professioneel uit te voeren. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het op peil brengen en houden van een relevant personeelsbeleid binnen een onderneming, dus in ieder geval voor ondernemers zelf.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren en hoe deze van invloed zijn op jouw functioneren;
  • Schrijven van een personeelsplan;
  • Kennis van voorwaarden voor een evenwichtig personeelsplan: leeftijdsopbouw, functieniveaus en salariëring;
  • Inzetten personeelsplan als middel bij werving, planning van opleiding en bijscholing, mobiliteit en organisatieontwikkeling;
  • Kennis van diverse soorten contracten.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding Van HR plan naar praktijk" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten Van HR plan naar praktijk" 
  5. Aanvullend lesmateriaal: HRM basics, Introductie van een nieuwe medewerker, Functieprofiel ontwerpen en gebruiken, De vloer op: De tien principes om het beste uit je mensen te halen.        

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Besluitvaardigheid
Discipline
Omgevingsbewustzijn
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenwerken
Snel schakelen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT VAN HR PLAN NAAR PRAKTIJK

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.