Er zijn op dit moment 33 mensen aan het leren...

Welkom op de Stapwijz academy

Op Stapwijz kun je gratis leren op kosten van de overheid via de STAP Subsidie. Kies uit een van de 100+ STAP leerlijnen en je hebt tevens een jaar lang toegang tot al het aanvullend lesmateriaal met ruim 941 E-learnings, Live sessies, Leerlijnen, Media en meer. Let op er zijn per tijdvak slechts 40.000 leertrajecten te vergeven dus wees op tijd want vol = vol. Heel veel leer plezier. Meer informatie over het aanmelden vind je hier.

Starten met leren

Recent toegevoegd

096 | Onderhandelen
096 | Onderhandelen
Bekijk Leerlijn
095 | Kostenmanagement
095 | Kostenmanagement
Bekijk Leerlijn
094 | Met inkoop geld verdienen
094 | Met inkoop geld verdienen
Bekijk Leerlijn
093 | De kracht van argumenteren
093 | De kracht van argumenteren
Bekijk Leerlijn
092 | Logistiek en voorraadbeheer
092 | Logistiek en voorraadbeheer
Bekijk Leerlijn
091 | Bedrijfsfinancien goed voor elkaar
091 | Bedrijfsfinancien goed voor elkaar
Bekijk Leerlijn

Gratis leren met Stapwijz®

Stapwijz® is een initiatief van HOBP | Zakelijk leren. HOBP is NRTO gecertificeerd en door de overheid geselecteerd om gratis, gesubsidieerde STAP leertrajecten aan te bieden in het kader van de STAP budget regeling. Iedereen met een band met de arbeidsmarkt mag een van onze STAP leertrajecten volgen.

100+ STAP leerlijnen

Het "Stapwijz®" programma omvat ruim 100 STAP-leerlijnen die zijn samengesteld uit online cursusmateriaal, passende scans, praktische opdrachten met persoonlijke feedback, live online colleges en tot slot een jaar lang onbeperkt toegang tot onze unieke leerbibliotheek met ruim 941 online aanvullend E-learnings, Live sessies, Leerlijnen, Media en meer.

Hoe werkt het?

Kies een van de STAP leerlijnen en start deze. Vul de gegevens op het aanmeldformulier in en je ontvangt p.o. je “studentnummer” Met dit nummer kun je inloggen op uwv.nl/stap en je aanmelding definitief maken. Let op dat je dit op tijd doet en dat je je DigiD bij de hand hebt. Het eerste tijdvak gaat exact op 1 maart 10.00 uur open. Zorg dat je op tijd bent want op is op! Meer info over aanmelden en de tijdvakken vind je hier terug


Veelgestelde vragen

De Stap regeling is het vervolg op "Nederland Leert Door" en biedt de ultieme mogelijkheid om een leven lang te blijven leren. Iedereen die verbonden is met de Nederlandse arbeidsmarkt ontvangt vanaf 1 maart 2021 een persoonlijk leerbudget van €1000 en mag dit inzetten om zich verder te ontwikkelen en om de positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Hobp is samenwerkingspartner van de overheid en heeft speciaal hiervoor een unieke leeromgeving samengesteld: Stapwijz.nl

Stapwijz® is een initiatief van HOBP | Zakelijk leren. HOBP is als NRTO en CRKBO gecertificeerde opleider door de overheid uitgekozen om mensen te ondersteunen bij hun positie op de arbeidsmarkt. Het grote aanbod aan arbeidsmarkt gerelateerde opleidingen, gecombineerd met persoonlijke aandacht is de sleutel voor jouw succesvolle, persoonlijke groei. Een groei die jouw positie op de arbeidsmarkt structureel verbetert en je daarom meer kansen geeft.

Het "Stapwijz®" programma omvat 100 STAP-leerlijnen die zijn samengesteld uit online cursusmateriaal, passende scans, praktische opdrachten met persoonlijke feedback, live online colleges en tot slot een jaar lang onbeperkt toegang tot onze unieke leerbibliotheek met ruim 1000 online aanvullend lesmateriaal, audioboeken, e-books en meer.

Iedereen (18+) met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Het maakt niet uit of je werkend of werkzoekend bent. Let op dat je op het moment van aanvragen geen andere onderwijs financiering ontvangt zoals studiefinanciering of een lerarenbeurs.

Iedere opleiding die in het Stapregister staat mag worden gekozen. Opleiders die hun opleidingen in dit register willen laten opnemen dienen vooraf door de overheid te worden erkend. Alle opleidingen op Stapwijz.nl zijn opgenomen in het Stapregister en mag je dus kiezen. Het leuke is dat je na je keuze ook toegang hebt tot alle andere opleidingen, Live Online colleges en overige content op het portal.

1. Kies een leerlijn
In de leeromgeving van Stapwijz.nl is er keuze uit 100+ Stapwijz® leerlijnen. Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor een leerlijn, klik je op de pagina van jouw gewenste leerlijn op 'aanmeldbewijs' ontvangen.

2. Je STAP-aanmeldbewijs
Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor een leerlijn zal je enkele gegevens in moeten vullen zodat jouw persoonlijke STAP-aanmeldbewijs gegenereerd kan worden. Na verzenden van je gegevens ontvang je een bevestiging en mail met je STAP-aanmeldingsbewijs.

3. Wees er op tijd bij
Met het verkregen STAP-aanmeldbewijs kun je vervolgens je plekje verzilveren via uwv.nl/stap. Zorg ervoor dat je op Vrijdag 1 juli om 10:00 uur gereed zit om met je DigiD om in te kunnen loggen op de website. We sturen je bijtijds nog een herinnering.

4. Start direct met leren
Eenmaal aangemeld kan je je verkregen studentnummer (uit je STAP-aanmeldbewijs) gebruiken om je inschrijving definitief te maken*.

*Let op: er zijn slechts 40.000 plaatsen dus zorg dat je echt om 10.00 uur inlogt. Je ontvangt van ons per mail en sms een kwartier voor tijd een herinnering.

Je mag jaarlijks één opleidingstraject kiezen met een maximale waarde van €1000,- Alle opleidingen op Stapwijz.nl vallen binnen dit tarief. Je hebt daarmee de bevestiging dat je NOOIT zelf iets hoeft bij te dragen. Na een jaar kun je weer beroep doen op een nieuwe subsidie.

Nee, alle kosten voor het opleidingstraject zijn in het subsidiebedrag opgenomen. Het hele programma met een waarde van €990 valt dus onder de regeling.

Er zijn zes tijdvakken per jaar waarin je je kunt aanmelden. Voor 2022 zijn dit:

  • 1 maart 10.00 uur
  • 2 mei 10.00 uur
  • 1 juli 10.00 uur
  • 1 september 10.00 uur
  • 1 november 10.00 uur

Let op dat je er direct om 10.00 uur bij bent. Eerdere subsidie trajecten hebben laten zien dat de subsidie vrijwel direct na het openstellen van een tijdvak wordt uitgegeven.

Onze opleiders en experts verzorgen regelmatig live leersessies waar je als gebruikers onbeperkt toegang hebt. Tijdens de live sessies worden actuele onderwerpen besproken, kun je vragen stellen en kun je contacten leggen met medestudenten. In de Live Leren Agenda vind je direct terug wanneer onderwerpen worden behandeld. We maken voor onze live leersessies onder andere gebruik van Webinars, Zoom en Clubhouse.

Het aanbod

Geen resulaten gevonden die aan de filters voldoen.