001 | HR beleid ontwikkelen
Leertraject

001 | HR beleid ontwikkelen

HR beleid ontwikkelen | Een praktisch leertraject met  praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Als HR medewerker ben je een rots in de branding voor je bedrijf en je collega's. Je hebt een breed takenpakket waarin je snel en effectief moet handelen. Het omvat o.a. het regelmatig en systematisch afstemmen van de inzet, kennis en vaardigheden van medewerkers op de doelstellingen van de organisatie waar je werkt. In dit leertraject leer je al deze elementen in te passen in de specifieke uitvoeringstaken. Goed HR beleid maakt het uitvoeren van HR werkzaamheden een stuk leuker en efficiënter!

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Doeltreffend personeelsbeleid gaat er vanuit dat de medewerkers het kapitaal van een bedrijf vormen. In het STAP leertraject "HR beleid ontwikkelen", leer je o.a. hoe goed personeelsbeleid ervoor kan zorgen dat medewerkers met plezier hun werk doen en de resultaten behalen die bij hun taken en verantwoordelijkheden passen. 
Dit leertraject is bestemd voor medewerkers die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het ontwerpen en uitvoeren van personeelsbeleid en behoefte hebben aan informatie over de grote lijnen. Hierbij kun je ook denken aan leden van een ondernemingsraad.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het vakgebied. 

Wat leer je

  • je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren en hoe deze van invloed zijn op het ontwikkelen van goed HR beleid;
  • kennis van het belang van een flexibel plan van aanpak voor personeelsbeleid;
  • kennis van elementen binnen personeelsbeleid (aanname, loopbaanontwikkeling en mobiliteit, ontwikkeling van personeel, beloning en ziekteverzuim);
  • zicht op de positie van personeelsbeleid in relatie tot andere beleidsterreinen binnen een onderneming.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding doeltreffend personeelsbeleid inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten Doeltreffend personeelsbeleid
  5. Aanvullend lesmateriaal 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenwerken

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT HR BELEID ONTWIKKELEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.