111 | Werken in de horeca
Leertraject

111 | Werken in de horeca

Werken in de horeca | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Werken in de horeca is dé startcursus om breed in de horeca aan de slag te kunnen. Het volledige spectrum aan werkzaamheden passeert de revue, zodat je na deze cursus zo aan de slag kunt, of het nou in een café, bistro of restaurant is.

Jouw docent

Mijn naam is Stan van Loopik, 27 jaar en toch al een doorgewinterde horecaman! Vanaf mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca. Als geboren en getogen Brabander haal ik vooral heel veel plezier uit mijn werk en plezier is dan ook mijn belangrijkste drijfveer. Naast de ongeveer 13 jaar ervaring in zowel restaurant als café heb ik ook gedegen theoretische opleidingen gevolgd, zoals een HBO en de opleiding Horeca OndernemersVaardigheden. De combinatie van theorie, praktijk en mijn nuchtere kijk op zaken zorgt voor de perfecte mix van kennis en ervaring. Deze wil ik graag delen door middel van deze cursus. De cursus biedt je kennis waarmee je direct een stapje voorloopt op anderen en is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al in de horeca werkzaam zijn.

Doel van het leertraject

Het doel van deze cursus is om je theoretisch volledig klaar te stomen voor een carrière in de horeca. Want horeca is meer dan een biertje tappen, alhoewel ook dat al de nodige vaardigheden vraagt natuurlijk. Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je op alle junior posities in de horeca aan de slag. Echter, in de horeca geldt, misschien nog wel meer dan in andere sectoren, dat je een deel van de benodigde vaardigheden pas echt in de praktijk zult kunnen leren.

Door het volgen van dit leertraject vergroot je je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het traject leert je je zelfmanagement en sociale vaardigheden te verbeteren, efficiënter mensen en taken te managen en je verbetert je innovatieve- en analytische vaardigheden. Daarmee richt het leertraject zich op jouw carrière en het professionaliseren van je werkzaamheden. Het is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

Je leert hoe je in de horeca aan de slag kan.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Een telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs.
  2. De live leren sessie "Introductie Stapwijz".
  3. Een online cursus met persoonlijke begeleiding "Werken in de horeca" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Werken in de horeca".
  5. Aanvullend lesmateriaal.  

Live leren

Bij Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping in het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kun je die stellen tijdens de live leren momenten of je kunt direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Je studiebegeleider is bereikbaar via studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT Werken in de horeca

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.