026 | Starten met succesvolle Online Marketing (oud)

Online cursus 026 | Starten met succesvolle Online Marketing (oud)

Starten met succesvolle Online Marketing | Een praktische cursus met  praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal

Zoals je weet kun je adverteren via traditionele media, namelijk in kranten, via de radio en met flyers. Tegenwoordig zijn er echter ook andere en zelfs efficiëntere middelen. Steeds meer mensen zijn ‘online’ op het internet te vinden en zijn daar makkelijker te bereiken dan offline; in de echte wereld. Online Marketing speelt daarom een steeds belangrijkere rol voor bedrijven en individuen in het bereiken van marketing en sales doelstellingen. 

De cursus 'Starten met succesvolle Online Marketing' legt je stap voor stap uit wat Online Marketing inhoudt en hoe je een succesvol eigen Online Marketingplan opstelt, inclusief template. Je leert over alle actuele vormen van Online Marketing, zoals SEO, SEA, Social Media, Linkbuilding en E-mail marketing. Door middel van concrete handvatten ga je zelf aan de slag met jouw Online Marketingplan én activiteiten om online bereik of verkopen te realiseren! Kortom, de basis van Online Marketing leer je hier!

Doel van de cursus

In deze cursus leer je stap voor stap wat Online Marketing inhoudt en leer je alle vormen van Online Marketing kennen. De cursus geeft je concrete handvatten om met Online Marketing activiteiten aan de slag te gaan en online bereik of verkopen te realiseren! In de cursus leer je hoe je een Online Marketingplan opstelt en op jouw situatie toepast aan de hand van praktische voorbeelden en opdrachten. De cursus gaat daarnaast in op alle actuele vormen van Online Marketing, zoals SEO, SEA, Social Media, Influencers, display marketing, linkbuilding en e-mail marketing. Op deze manier kun je concreet met je plan aan de slag. Deze cursus is een mix van theorie en praktische opdrachten.  

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag zijn of haar bedrijf, website of boodschap online krachtig in beeld wil brengen. Advies vooropleiding: MBO, MBO+ of HBO.
Deze cursus vergroot jouw beroeps specifieke vaardigheden, kennis en kunde en zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema Marketing, communicatie & Sales.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je krijgt inzicht in wat Online Marketing allemaal inhoudt
  • Je leert over alle onderdelen van een Online Marketingplan
  • Je leert een zoekwoordenonderzoek doen
  • Je leert een concurrentieanalyse en doelgroep analyse maken
  • Je leert een Buyer Persona samenstellen
  • Je gaat je eigen Online Marketingplan opstellen aan de hand van een praktisch template
  • Je leert wat SEO is en hoe je er praktisch mee kunt starten, inclusief Linkbuilding
  • Je leert wat SEA is en hoe je verschillende SEA campagnes kunt opzetten, zoals tekstadvertenties, videocampagnes en displaycampagnes. 
  • Je leert over Social Media en E-mailmarketing
  • Je leert van specialist Bart van Belt hoe je jouw Online Marketingmachine het beste kunt laten draaien om succes te behalen!

Duur en studiebelasting

De cursus 'starten met succesvolle Online Marketing' duurt ongeveer 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 15 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die graag zijn of haar bedrijf, website of boodschap online krachtig in beeld wil brengen. Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'starten met succesvolle Online Marketing' bestaat uit: theorie, praktijkvoorbeelden, praktijkopdrachten, audioboek en een toets. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit 6 e-learning hoofdstukken en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal en handige praktijkopdrachten en voorbeelden. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 6 modules. 

Toetsing

De online cursus 'starten met succesvolle Online Marketing' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit
Informatie-analyse
Netwerkvaardigheid
Toekomstvisie