106 | Interieurdesign met Vectorworks
Leertraject

106 | Interieurdesign met Vectorworks

Interieurdesign met Vectorworks | Een praktisch leertraject met  praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Vectorworks is het favoriete gereedschap van veel interieurarchitecten. En dat is niet voor niets, want naast het tekenen in 2D en 3D is Vectorworks uniek omdat je je ontwerp direct kunt renderen. Renderen biedt jou de mogelijkheid om jouw ontwerp fotorealistisch te presenteren aan je klant. Vectorworks heeft uitgebreide presentatiemogelijkheden die ervoor zorgen dat jouw ontwerp tot leven komt.

In dit leertraject ligt de focus op de volgende punten: 

- interieurdesign met Vectorworks

Zodra je professioneel aan de slag wilt gaan met jouw interieurontwerpen dan zul je de gereedschappen, opties en mogelijkheden van Vectorworks al snel ervaren als onmisbaar. Het programma combineert verschillende tools in één pakket waarmee je kunt modelleren in 2D en 3D. De technische nauwkeurigheid zorgt voor professionele werktekeningen en dankzij de renderopties eindig je met prachtige fotorealistische presentaties waarmee je jouw klant kunt overtuigen.

- verdiepingen bouwen in Vectorworks

Zodra je gaat werken met grotere gebouwen, zoals kantoorpanden of een gehele woning, heb je de juiste kennis nodig om dit te tekenen in 3D. Zeker als je het pand op ware schaal realistisch in het straatbeeld wilt tekenen. Je moet dan goed georganiseerd leren werken in lagen en op de juiste vloerhoogtes. Omdat je in grotere panden gaat werken is het noodzakelijk om alle elementen in de tekeningen goed te ordenen. Zo kan je later altijd alles snel terugvinden.

- 3D Presentatie en animaties met Vectorworks

Zodra je interieurontwerp helemaal in 3D getekend is wil je jouw ontwerp op de beste manier presenteren aan je klant. Tegenwoordig zie je steeds meer 3D animaties van projecten. Zo neem je de opdrachtgever mee terwijl deze door de ruimte heen loopt. Dat is natuurlijk dé manier om het ontwerp goed te visualiseren.

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Jouw docent

Belinda Kampf is al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geeft ze nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heeft ze nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Belinda hoopt ook jou enthousiast te krijgen en helpt je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Doel van het leertraject

Je leert op professionele wijze interieurs te ontwerpen en uit te werken in 2D en 3D. Je maakt gebruik van de slimme tools en bibliotheken voor interieurelementen als stoelen, tafels, gordijnen et cetera. Je leert op basis van jouw eigen idee en concept een interieurontwerp professioneel uit te werken. Van een plattegrond met een vlekkenplan en een technische tekening naar een totale inrichting in 2D en 3D. Je leert middels 3D modelleren hoe je verschillende ruimtes kunt vormgeven. Denk aan het zelf ontwerpen en uitvoeren van interieurelementen als bank, armaturen, lambrisering en afwerking op maat. Tevens leer je hoe je een volledig pand met meerdere verdiepingen binnen een straatbeeld opbouwt. Zodra je ontwerp gereed is wil je deze natuurlijk optimaal tonen in een (3D) presentatie en/of animatie. In deze cursus leer je met renderworkstexturen reliëf, reflectie en onscherpte te creëren waardoor je meer diepte en ruimtebeleving kunt overbrengen en kun je professionele presentaties maken die overtuigend zijn. Dit leertraject is bestemd voor Iedereen die zich wil professionaliseren in het maken van videopresentatie. Denk aan droombanen als interieurontwerpers, -adviseurs en -architecten. Kortom iedereen die ruimtes wil kunnen ontwerpen, inrichten en presenteren.

Door het volgen van dit leertraject vergroot je je beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het traject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Basistechnieken in het tekenen in 2D en 3D;
  • Gereedschappen voor het tekenen van muren, ramen en deuren;
  • Aankleding door middel van de uitgebreide bibliotheek van Vectorworks;
  • 3D Plattegrond – Vloeroppervlakte, muren, deur en ramen;
  • 3D Objecten creëren met een eenvoudige en meervoudige extrusie;
  • Het toepassen van materiaaluitdrukking in 3D door middel van renderworkstexturen;
  • Toepassen van verlichting en maken van 2D lichtplan in presentatielaag;
  • 3D Visuals creëren door middel van de renderworkscamera;
  • Het werken met ontwerplagen en verdiepingen;
  • Toepassing van elektrische symbolen en maatlijnen;
  • Vlekkenplannen met bijbehorende legenda;
  • Gevorderd 3D modelleren en verdieping in het 3D modelleren voor het afwerken van je interieur;
  • Geavanceerde renderworkstexturen met Plastiek, Reflectie en Onscherpte;
  • Transparante en lichtgevende texturen creëren;
  • Artistieke en fotorealistische rendermethoden;
  • Maken van animatie, video middels instellen camera en camerapaden maken.

Inhoud en opbouw

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Interieurdesign met Vectorworks" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Interieurdesign met Vectorworks"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Interieur Design: Waar begin je?, Interieur Design: De principes.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Duur en studiebelasting

Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep 

Dit leertraject is geschikt voor iedereen die zich wil bekwamen in het ontwerpen van interieurs. Denk aan droombanen als interieurontwerpers, -adviseurs en -architecten. Kortom iedereen die ruimtes wil kunnen ontwerpen, inrichten en presenteren en haar/zijn ontwerpen professioneel wil leren uitwerken met het programma Vectorworks. Let op!! Deze cursus voorziet voornamelijk in de technische kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw ontwerp en idee goed te kunnen uitvoeren.

Lesmaterialen en contact

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Bij elke video bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Dus mocht je ergens absoluut niet uitkomen dan kan je daar je vragen stellen. De docent streeft ernaar deze binnen één tot twee werkdagen te beantwoorden.

Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer. Voor studenten die het STAP-Leertraject volgen biedt Vectorworks een (proef)licentie van 90 dagen aan in plaats van de standaard 30 dagen. Je moet dan wel de naam "House-of-Training" vermelden bij de aanvraag van de proeflicentie. Bij problemen kan je contact opnemen met sales@designexpress.eu en uitleggen dat je het vectorworkstraject volgt van House of Training.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor dit leertraject is goede algemene kennis en vaardigheden in computergebruik vereist.

Mogelijkheid tot het stellen van vragen

Heb je tijdens het volgen van dit leertraject vragen, dan kun je die stellen aan de expert via mail: belinda@house-of-training.nl. Uiteraard kun je ook altijd terecht bij onze helpdesk. Stuur daarvoor een mail naar klantenservice@stapwijz.nl. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Informatie-analyse

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT Interieurdesign met Vectorworks

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.