103 | Professioneel Photoshopper worden
Leertraject

103 | Professioneel Photoshopper worden

Professioneel Photoshopper worden | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Photoshop is een fotobewerkingsprogramma dat wereldwijd door professionele beeldbewerkers, fotografen en creatieven wordt gebruikt. Dit leertraject leert je niet hoe je goede foto’s maakt maar wel hoe je met een foto direct aan de slag kunt om deze te bewerken en te perfectioneren in Photoshop. Natuurlijk schiet je je foto’s in Camera RAW. Camera Raw kun je zien als een digitale doka. Hierin kan je allerlei camera-instellingen finetunen om tot de perfecte afdruk te komen. Je kunt in Photoshop ook spannende cinemagraphs maken. Een cinemagraph is een foto waarin alles stilstaat en slechts een deel van de foto ‘beweegt’. Het bewegende deel is een loop die zichzelf herhalend afspeelt. Dit video-element in de setting van een stille foto van gevangen beeld, levert intrigerende afbeeldingen op als animated gif. Cinemagraphs kun je fantastisch inzetten voor je social media. 

Jouw docent

Belinda Kampf is al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geeft ze nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heeft ze nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Belinda hoopt ook jou enthousiast te krijgen en helpt je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Doel van het leertraject

Je leert op professionele wijze afbeeldingen tot in de perfectie te bewerken. Je leert de krachtige gereedschappen van Photoshop goed onder de knie te krijgen. Je kunt cinemagraphs maken en start je photoshop avontuur door te leren hoe je je foto’s in Camera Raw tot de voor jou ideale afdruk maakt. Je leert hoe je complexe beeldmanipulaties uit kan voeren met behulp van selecties, lagen en laagmaskers. Bovendien leer je tekst te plaatsen en te bewerken en bestanden in het juiste bestandsformaat te bewaren zodat deze – zowel voor drukwerk als voor beeldscherm – correct kunnen worden verwerkt. Dit leertraject is bestemd voor iedereen die al een beetje kennis heeft gemaakt met Photoshop, en die bovenop deze basiskennis snel handige technieken en tips en trucs wil, om mooie beelden te creëren voor online gebruik of drukwerk.

Het volgen van dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het traject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Afbeeldingsgrootte en resolutie bepalen voor scherm, print en drukwerk;
  • Uitsnede maken en rechtzetten en met herstellen van perspectief;
  • Diverse soorten transformaties toepassen;
  • Kennismaken met selecties, lagen, anti-alias en doezel;
  • Diverse soorten selectiemethoden als lasso, toverstaf, snelle selectie en snelmaskermodus;
  • Werken met lagen en laagmaskers;
  • Maskeren op kleurbereik / huidtonen;
  • Lagen maskeren (verloop, vulkleur, schilderen);
  • Werken met slimme objecten;
  • Werken met diverse aanpassingslagen als Curven, Belichting, Levendigheid, Kleurtoon/verzadiging;
  • Beeldretouche met inhoud behouden en kroonstempel;
  • Retoucheren met (snel) retoucheerpenseel en reparatie;
  • Witte tanden maken;
  • Werken met vectoren als basisvormen en vormbibliotheek;
  • Vul-, lijnkleur, patronen en verlopen toepassen op vectorvormen;
  • Vectorvormen manipuleren en wijzigen;
  • Laagmaskers toepassen op vectorvormen;
  • Effecten toepassen op vormlagen;
  • Vormgeven van tekst;
  • Tekst transformeren en verdraaien;
  • Verdraaide tekst maken (Warp Text) met slimme laag;
  • Knipmaskers en effecten maken tekst;
  • Afbeeldingen opslaan en exporteren voor publicatie;
  • De perfecte foto afdrukken met Camera raw;
  • Cinemagraphs maken;
  • De beste retouche leren maken.

Inhoud en opbouw

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Professioneel photoshopper worden" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Professioneel photoshopper worden"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Photoshop I, Photoshop II – Tekenen & Kleuren, Photoshop III – Selecteren & Transformeren, Photoshop IV – Manipuleren van pixels, Photoshop V – Werken met vectoren.      

Duur en studiebelasting

Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur. 

Doelgroep van dit leertraject

Dit leertraject is interessant voor creatieve DTP-ers, fotografen en vormgevers, die in hun werkzaamheden belast zijn met het professioneel verwerken van foto’s en afbeeldingen. En verder voor iedereen die zichzelf graag wil ontwikkelen tot professioneel photoshopper.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. 

Let op!
Stapwijz biedt deze software voor Windows- gebruikers gratis aan. Wanneer je beschikt over een Mac dien je zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor dit leertraject is goede algemene kennis en vaardigheden in computergebruik een vereiste. Je hoeft (nog) geen ervaring te hebben met een fotobewerkingsprogramma. Enige ervaring met het maken van foto’s en het hebben van een digitale camera (of smartphone) is wel gewenst. Dit leertraject leert je niet hoe je goede foto’s maakt maar wel hoe je met een foto direct aan de slag kunt om deze te bewerken en te perfectioneren.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Creativiteit

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT PROFESSIONEEL PHOTOSHOPPER WORDEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.