097 | Word voedselbosbouwer!
Leertraject

097 | Word voedselbosbouwer!

Word Voedselbosbouwer | Een praktisch leertraject met een DISC scan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Ben je graag in de natuur en wil je op een positieve manier bijdragen aan de verduurzaming ons voedsel? Of zoek je een landbouwmethode die je kunt combineren met educatieve en sociale activiteiten? Misschien droom je zelfs al van het opzetten van een voedselbos. Dit leertraject is geschikt voor iedereen met interesse in voedselbossen en de ambitie heeft om hier professioneel mee te gaan werken.

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Let op: Dit is dus geen training voor het ONTWERP van een voedselbos en de beplanting.

Doel van het leertraject

Het doel van het leertraject is om inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van het beroep van voedselbosbouwer. Je krijgt met name inzicht in de organisatorische aspecten van het opzetten en de exploitatie van een voedselbos.

Primaire doelgroep zijn de mensen die professioneel aan de slag willen met een voedselbos, voor zichzelf of in opdracht van iemand anders. Daarnaast is het leertraject interessant als je als vrijwilliger een voedselbos wilt opzetten of als je een voedselbos wilt opzetten om (grotendeels) zelfvoorziend te leven.

Dit leertaject is geschikt voor iedereen met interesse in voedselbossen en de ambitie heeft om hier professioneel mee te gaan werken.

Wat ga je leren

  • je hebt basiskennis over een voedselbos en de ontwerpprincipes;
  • kennis over de juridische aspecten van een voedselbos;
  • je hebt inzicht in de verschillende fases van het opzetten van een voedselbos;
  • je hebt inzicht in de financiële aspecten: je weet subsidies te vinden, weet welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke verdienmogelijkheden. En je weet hoe je daarin een goede keuze kunt maken;
  • je hebt kennis en inzicht in de organisatorische aspecten zoals de organisatievorm, communicatie, werken met vrijwilligers enz.;
  • je hebt tijdens het leertraject toegewerkt naar plan om een (eigen) voedselbos te realiseren.

Inhoud en opbouw

Het leertraject "Word voedselbosbouwer" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je met de hoofdcursus "Word voedselbosbouwer". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een DISC scan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Aan het eind van verschillende hoofdstukken zul je een meerkeuzevraag aantreffen. Deze moet je correct beantwoorden om verder te kunnen. Daarnaast is er de mogelijkheid om per hoofdstuk ook een opdracht uit te voeren om de stof verder te verdiepen. Daarnaast is er een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

 

Ambitie
Betrokkenheid
Durf

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.