099 | Balans tussen werk en leven
Leertraject

099 | Balans tussen werk en leven

Balans tussen werk en leven | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Introductie

Twijfel je of wat je doet nog wel bij je past? Wil je de regie terugpakken in je werk en leven en de richting kiezen waar jij gelukkig van wordt? Het leertraject ‘Geef richting aan je werk en leven’ neemt je hier stapsgewijs in mee. De modules zijn zo opgebouwd dat ze je in logische volgorde leiden tot meer helderheid over jouw doelen en concrete acties die je kunt nemen om daar te komen. Dat gebeurt door een combinatie van zowel meditaties en visualisaties als met hele praktische opdrachten die je uit gaat werken. Het resultaat is dat je de juiste keuzes leert maken in je werk en leven.

Jouw docent

Katelijne is gecertificeerd NLP Coach en Trainer. Ze coacht individuen om meer rust, voldoening en vertrouwen te ervaren in hun leven en helpt organisaties met het binden en behouden van hun mensen. Daarbij maken we altijd eerst de balans op: waar staan we nu? Vanuit daar is er helderheid om doelen te stellen en een pad daar naartoe te bewandelen.

Bewustwording is een belangrijk proces op zowel individueel als organisatieniveau. Uitvinden wie je bent en waar je voor staat helpt je om authentieke keuzes te maken. In haar visie helpt dat om een gelukkig en voldaan leven te leven.

Katelijne is opleider van de cursus 'Balans tussen Werk en Leven'. Sluit vooral aan tijdens live leren als je daar vragen over hebt en/of een stukje begeleiding of inspiratie zoekt.

Doel van het leertraject

Het doel van het leertraject is om vanuit jouw huidige situatie opnieuw richting te geven aan je werk en leven. Het leertraject helpt je uit te vinden wat voor jou belangrijk is en hoe je daar actie in kunt ondernemen. Stap voor stap word je aan de hand genomen, zodat je zelf meer helderheid kunt creëren rondom wat je wilt en wat je gelukkig maakt. Je vindt ook uit waar je jezelf nog tegenhoudt in het bereiken van je doelen. Aan de hand van deze nieuwe inzichten weet je welke keuzes je gaat maken. Aan het eind van het leertraject heb je helder voor ogen wat je volgende stap gaat zijn en ervaar je weer hernieuwde focus en richting. Je twijfels zijn weg en je weet wat je te doen staat! Dit leertraject is geschikt voor iedereen. Werkend of (tijdelijk) niet-werkend: deze cursus helpt je richting te geven aan je werk en leven. Openstaan voor mindfulness en meditatie is aan te raden. Advies vooropleiding: niet relevant.

Door het volgen van dit leertraject vergroot je je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het traject leert je je zelfmanagement en je sociale en innovatieve vaardigheden te verbeteren en je taken efficiënter te managen. Daarmee richt het leertraject zich op jouw carrière. 

Wat leer je

 • De balans opmaken in je werk en leven: wat gaat er al goed en wat wil je verbeteren;
 • Een betere, gezondere werk-privé balans;
 • Meer zelfbewustzijn: wat vind je belangrijk en welke keuzes wil je maken;
 • Inzicht in jouw (belemmerende) overtuigingen en hoe je die verandert zodat ze je niet meer in de weg staan;
 • Heldere doelen formuleren en een planning maken met concrete acties om je doelen te bereiken;
 • Meer tevredenheid, voldoening en richting in je werk en leven.

Inhoud en opbouw

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Balens tussen werk en leven" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Balens tussen werk en leven"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Proberen lukt altijd: Stop perfectiestress, train je faalspieren, Vergroot Je Werkgeluk In 10 Dagen: Mindfulness Course, Gelukkig leven.   

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Doelgroep

Het leertraject is geschikt voor iedereen, werkend of (tijdelijk) niet-werkend. Dit leertraject helpt je richting te geven aan je werk en leven. Openstaan voor mindfulness en meditatie is aan te raden. 

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Discipline
Energie

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT BALANS TUSSEN WERK EN LEVEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.