095 | Kostenmanagement
Leertraject

095 | Kostenmanagement

Kostenmanagement | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Elke onderneming streeft naar inkomsten en omzet, maar dat kan niet zonder kosten te maken. Heb je behoefte aan een deskundige, praktische en niet al te ingewikkelde uitleg over de hoofdzaken van het berekenen en besparen van kosten, dan is deze online cursus een goed hulpmiddel.

Jouw docent

Raymond Diemer is als ondernemer meer dan 25 jaar actief in het domein van werken en leren. Als (mede) oprichter van At Monday heeft hij inmiddels 100.000+ werkvinders geholpen om zich met een unieke Talentcard®️ te presenteren op de arbeidsmarkt.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Kostenmanagement' helpt je om het financieel management in eigen hand te nemen en zo een betere gesprekspartner te zijn voor je accountant. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die zich op een bedrijfsmatige manier bezighoudt met de berekening en besparing van kosten in het algemeen. Ondernemers die zich snel op de hoogte willen stellen, zullen veel aan deze cursus hebben. Advies vooropleiding: MBO2.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en je zelfbeeld. Het traject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Berekenen van ondernemerskosten;
  • Besparen op kosten;
  • Kennis van exploitatiekosten (personeelskosten, huisvestingskosten, verkoopkosten en overige kosten);
  • Berekenen van constante en variabele kosten;
  • Kennis van begrippen als primitieve en verfijnde opslagmethode.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Kostenmanagement" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Kostenmanagement"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Begroten omzet, Effectief een verschillenanalyse maken, Exploitatie beoordelen en begroten. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Prioritering
Probleemanalyse

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT KOSTENMANAGEMENT

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.