092 | Logistiek en voorraadbeheer
Leertraject

092 | Logistiek en voorraadbeheer

Logistiek en voorraadbeheer | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Heb jij iets met logistiek? Werk je in een distributiecentrum? Dan heb je een grote kans dat je alleen iets weet van de dingen die jij op jouw afdeling moet doen. Als je er behoefte aan hebt om meer overzicht te krijgen over het grotere geheel waarbinnen jij jouw werk doet, dan is dit leertraject precies wat je zoekt.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Logistiek en voorraadbeheer' geeft je een totaaloverzicht van alle processen binnen de logistieke keten met het accent op de detailhandel. Dit leertraject is geschikt voor mensen die in een distributiecentrum werken en graag een goed en duidelijk overzicht willen krijgen over de gehele logistieke keten. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en je zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Beter zicht op de complete logistieke keten;
  • Kennis van de betekenis van logistiek voor de detailhandel;
  • Kennis van inkoop, goederenbeheer, inslag en opslag, orderproductie, expeditie en transport.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Logistiek en voorraadbeheer" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Logistiek en voorraadbeheer"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Efficiënt voorraadbeheer, Assortimentssamenstelling, Logistiek medewerker.  

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Informatie-analyse
Klantgerichtheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenwerken
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Timemanagement
Verandervermogen
Zelfinzicht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT LOGISTIEK EN VOORRAADBEHEER

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.