089 | Basiscursus boekhouden
Leertraject

089 | Basiscursus boekhouden

Basiscursus boekhouden| Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Als je de basisprincipes van het boekhouden op een zo praktisch mogelijke manier wil leren of je kennis wil opfrissen, dan ga je aan dit leertraject veel plezier beleven. Het leertraject is speciaal ontwikkeld voor iedereen die vakmatig met de boekhouding te maken heeft en dat beter wil begrijpen en kunnen toepassen. Bij het ontwikkelen van het leertraject is er van uitgegaan dat je over gewone rekenvaardigheden beschikt.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Je leert de basisprincipes van boekhoudkundige handelingen. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie, bedrijf of afdeling betrokken is bij de financiële boekhouding. Advies vooropleiding: MBO2.

Het leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement te versterken, je sociale-, innovatieve- en analytische vaardigheden te verbeteren en efficiënter taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema Finance.

Wat leer je

  • Werken met Dagboeken, Grootboekrekeningen, de Balans en de Verlies- & Winstrekening;
  • Toepassen van basistechnieken voor in balans brengen en houden van de boekhouding;
  • Verrichten van alle benodigde boekhoudkundige handelingen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Basiscursus boekhouden" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Basiscursus boekhouden"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Debiteurenbeheer, Werken met een grootboek, Werken met subgrootboeken.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Vasthoudendheid

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT BASISCURSUS BOEKHOUDEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.