084 | Opleiding drogist
Leertraject

084 | Opleiding drogist

Opleiding drogist | Een praktisch leertraject incl. een Persoonlijke OntwikkelScan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Ben je van plan om je voor te bereiden op het officiële Vakdiploma Drogist? Of heb je dat diploma al, en wil je je kennis updaten? Dit leertraject informeert je snel zodat jij verantwoorde zorg als drogist kunt leveren. Let op: Na het doen van deze cursus moet je nog wel het officiële vakexamen afleggen. We bevelen je daarvoor het Drogisterij College aan.

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen de detailhandel.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Opleiding Drogist' bereidt je voor op het officiële vakexamen Drogist. Let op: Daarna moet je nog wel het officiële vakexamen doen! Dit leertraject is bestemd voor Iedereen die zich snel en effectief wil voorbereiden op het Vakexamen Drogist of die zich in minder dan een dag op de hoogte wil stellen van de nieuwste ontwikkelingen in het drogistenvak.

Wat leer je

  • toepassen van farmaceutische basiskennis;
  • kennis van 20 ZelfzorgAdviesNormen om te kunnen adviseren over zelfzorgmedicatie;
  • beter adviseren over zelfzorgmedicatie;
  • kennis van actuele wet- en regelgeving in het drogistenvak;
  • toepassen van managementvaardigheden als drogist.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Opleiding drogist" start met een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van één van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je kunt maken in je carrière.

Hierna vervolg je met de hoofdcursus "Opleiding drogist". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Ambitie
Delegeren
Informatie-analyse
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap
Stressbestendigheid
Toekomstvisie
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijke eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is je droombaan? Met de Persoonlijke OntwikkelScan (POS) krijg je alles op een rijtje.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je POS-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.