083 | Het werken in de detailhandel
Leertraject

083 | Het werken in de detailhandel

Het werken in de detailhandel | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Bij detailhandel gaat het om details, op allerlei verschillende niveaus. Zo kan juist behoefte ontstaan aan een totaaloverzicht. Daardoor ben je in staat om je eigen business te bekijken binnen het grote geheel. Dit leertraject geeft je dat totaaloverzicht. 

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Detailhandel' geeft je een overzicht van de detailhandel in de 21e eeuw. Dit helpt je om een beter beeld van je eigen positie te krijgen in het grotere geheel. Dit leertraject is geschikt voor elke ondernemer en verder voor iedereen die behoefte heeft om zijn of haar eigen positie binnen het grotere geheel van de detailhandel beter in beeld te krijgen. 

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en je zelfbeeld. Het traject is geschikt voor mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen de detailhandel.

Wat leer je

  • Je krijgt een beter inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • Kennis van begrippen als bedrijfsomvang, distributiesysteem, verkoopsysteem, assortiment;
  • Verzamelen van branchegegevens;
  • Je verhouden tot externe instanties als de Kamer van Koophandel en de banken;
  • Werken met kengetallen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Werken in de detailhandel" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Werken in de detailhandel"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Assortimentssamenstelling, Consumentenkoop in de detailhandel, Alles over betaalmiddelen. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Discipline
Durf
Energie
Initiatief nemen
Luisteren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Stressbestendigheid
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT WERKEN IN DE DETAILHANDEL

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.