079 | Microsoft Outlook Basis
Leertraject

079 | Microsoft Outlook Basis

Microsoft Outlook Basis | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Iedereen gebruikt tegenwoordig Microsoft Outlook voor e-mail en agendabeheer. Zoals met de meeste producten van Microsoft zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Met slim gebruik van deze software kan je efficiënter werken. In dit leertraject leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs. Alles wat je leert, kun je direct toepassen en inrichten. Komen jouw e-mails bijvoorbeeld automatisch in mappen? En gebruik je al de categorieën en kleuren in je agenda? Na deze online training weet je precies hoe dat werkt en wat je eraan hebt.

Door het volgen van dit leertraject leer je basisvaardigheden in de ICT en vergroot je jouw zelfbeeld. Het leertraject is inclusief een huiswerkopdracht met persoonlijke feedback.

Stapwijz biedt je de benodigde software gratis aan. Je kunt een licentie aanvragen op het moment dat je toegang krijgt tot je leertraject.

Jouw docent

Roy heeft als leerkracht binnen het PO en als adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt waar hij ruime ervaring opgedaan heeft als het gaat om advieswerk én de adoptie van ICT. Met oog voor het individu als eindgebruiker van ICT-oplossingen weet hij de noodzakelijke digitale transformatie te realiseren. Eindgebruikers zijn in goede handen bij hem om hun eigen digitale competenties te vergroten. Er wordt aangesloten bij reeds aanwezige competenties! Hij werkt daarbij doelgericht en biedt de leerinhoud op een praktische wijze aan.

Doel van het leertraject

Met het leertraject 'Microsoft Outlook basis' leer je vanaf de basis de mogelijkheden van Microsoft Outlook beter kennen en toepassen. Zo vergroot je je kansen op een baan en ga je efficiënter werken. Een vaardigheid waar je bijna niet meer buiten kan! Dit leertraject is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Deze cursus is tevens geschikt voor iedereen die met Outlook werkt. Kom je niet veel verder dan een mailtje sturen en een afspraak plannen? Dan is dit een goed begin om je kennis te vergroten. Het  is voor deze training praktisch als je werkelijk beschikt over Microsoft Outlook, zodat je direct dingen kan toepassen. Advies vooropleiding: Mbo-niveau-2.

Door het volgen van dit leertraject leer je basisvaardigheden in de ICT en vergroot je jouw zelfbeeld. Het leertraject is inclusief een huiswerkopdracht met persoonlijke feedback.

Wat leer je

  • Slimmer omgaan met alle mogelijkheden van Microsoft Outlook;
  • Gebruikmaken van de mappen in Microsoft Outlook;
  • Gebruikmane van categorieën en kleuren in de agenda.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Microsoft Outlook basis" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Microsoft Outlook basis"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Microsoft Office 365 Basis. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Omgang met details
Onafhankelijkheid
Plannen en organiseren
Prioritering
Samenwerken

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MICROSOFT OUTLOOK BASIS

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.