078 | Photoshop Elements | alles om te starten met fotobewerking
Leertraject

078 | Photoshop Elements | alles om te starten met fotobewerking

Photoshop Elements 2021 | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online colleges en aanvullend leermateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Altijd al willen leren hoe je foto’s bewerkt of grafisch ontwerpt in Photoshop Elements? Van het aanpassen van kleuren tot het combineren van foto’s en werken met tekst: in dit leertraject Photoshop Elements komt alles aan bod dat het programma te bieden heeft. Het is het meest complete leertraject Photoshop Elements op de markt. En het beste is: alle cursusmaterialen zijn met een praktische insteek ontwikkeld, zodat je alles uit de cursus meteen zelf kan toepassen.

Jouw docent

Martijn verzorgt al ruim 12 jaar cursussen over Photoshop, InDesign, After Effects en andere programma's waar hij graag mee werkt. Hij leert je graag de fijne kneepjes van het vak en laat je niet alleen zien hoe je alle tools gebruikt, maar ook waarom, en gaat echt de diepte in. in 2015, 2016, 2018 en 2020 werd hij dan ook verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

Doel van het leertraject

Je gaat praktijkgericht aan de slag aan de hand van video’s en oefeningen. De nadruk ligt op efficiënt werken met vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Geen poespas, maar praktisch leren wat je écht nodig hebt en hoe dit het beste werkt. Hierdoor ga je binnen no-time van beginner naar gevorderde gebruiker. Je bouwt niet alleen kennis op van alle tools uit Photoshop Elements, maar ook het inzicht van een echte beeldbewerker.

De online lessen uit het leertraject volg je geheel op eigen tempo. Geen spoedcursus, waarbij je het na één video allemaal moet kunnen, maar een compleet leertraject waarbij aandacht is voor alle benodigde aspecten.

Dit leertraject is geschikt voor iedereen die graag meer wil leren over de functies van "Photoshop Elements". Omdat alle facetten van het bewerkprogramma aan bod komen, is deze cursus Photoshop Elements voor zowel beginners als ervaren gebruikers geschikt. De cursus is erop gericht om Photoshop Elements te gebruiken als grafische applicatie, als alternatief voor de volledige versie van Photoshop CC.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

 • Objecten of personen uit een afbeelding isoleren;
 • Afbeeldingen op een realistische manier met elkaar combineren;
 • Ongewenste elementen uit afbeeldingen verwijderen;
 • Kleur en belichting aanpassen;
 • Algemene portretcorrecties uitvoeren;
 • Werken met tekst en vormen;
 • Digitaal schilderen met penselen;
 • Filters op praktische en creatieve wijze toepassen;
 • Je verkrijgt een volledig inzicht van het werken met lagen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Photoshop Elements" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Photoshop Elements"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Photoshop voor online marketing, Photoshop Selecties, Spectaculaire cinemagraphs maken met Photoshop. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Lesmaterialen

De hoofdcursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen.

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Discipline
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Prioritering

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT PHOTOSHOP ELEMENTS

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.