076 | Kassawerkzaamheden
Leertraject

076 | Kassawerkzaamheden

Kassawerkzaamheden | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Aan de kassa vindt het contact met de klant plaats. Om ervoor te zorgen dat dit contact goed verloopt, moet je als verkoopmedewerker volledig vertrouwd zijn met de technische kanten van je functie. Dan kost het je namelijk geen moeite om je aandacht op een goede manier te verdelen tussen het kassawerk en de klant. Zoek je een vlotte manier om de technische kant van het kassawerk in de vingers te krijgen? Dan is dit leertraject precies wat je zoekt.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Kassawerkzaamheden' maakt je volledig vertrouwd met de 'technische' kassawerkzaamheden zoals het omgaan met codes. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het werken achter de kassa. Advies vooropleiding: MBO2.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel werkzaam zijn binnen de detailhandel/supermarktbranche. 

Wat leer je

 • Kennis van diverse soorten afrekensystemen;
 • Werken met diverse codes;
 • Kennis van de verschillende kassatoetsen (cijfer-, groepen- en functietoesten);
 • Toepassen van de kassafuncties (bewaren, controleren, informeren, registreren, tellen en beheren);
 • Bepalen van verkoopprijs;
 • Kennis van voorraadbeheer.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Kassawerkzaamheden" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Kassawerkzaamheden"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Coördineren van kassawerkzaamheden, Werken met wisselgeld, Vals geld herkennen.  

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Prioritering
Probleemanalyse
Timemanagement
Verandervermogen
Zelfinzicht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT KASSAWERKZAAMHEDEN
Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.