074 | Introductie ondernemingsraad
Leertraject

074 | Introductie ondernemingsraad

Introductie ondernemingsraad | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. | Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Ben je recent lid van de ondernemingsraad geworden of overweeg je zoiets te gaan doen? Of loop je al een poosje mee en je hebt behoefte aan een opfriscursus zodat je de voornaamste dingen van het OR-werk weer netjes op een rijtje kunt krijgen? Dan is dit praktische en doelgerichte leertraject precies wat jij nodig hebt.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema Ondernemingsraad. 

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Introductie ondernemingsraad' geeft je een overzicht van de rechten en plichten van een ondernemingsraad. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die een taak of functie heeft binnen het proces van medezeggenschap in de organisatie.

Wat leer je

  • kennis van de rol van een OR;
  • kennis van de hoofdlijnen van de Wet op de ondernemingsraden;
  • kennis van de rechten van OR: adviesrecht, instemmingsrecht, initiatiefrecht en recht op informatie;
  • kennis van de plichten van de OR;
  • communiceren met de achterhand;
  • kennis van geheimhoudingsplicht.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Introductie ondernemingsraad" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Introductie ondernemingsraad". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Betrokkenheid
Discipline
Energie
Integriteit
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Prioritering
Samenwerken
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.