073 | Conflicthanteren
Leertraject

073 | Conflicthanteren

Conflicthanteren | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Conflicten op het werk? Gedoe binnen je organisatie? Los het op! Dit bevordert de werksfeer én verhoogt de productiviteit van de medewerkers. Voor het hanteren van conflicten gelden maar enkele wetmatigheden: regels die jij je relatief gemakkelijk eigen maakt. Dus wacht niet langer en start nu met het leertraject 'Conflicthantering'. Dit leertraject is geschikt voor leidinggevenden op elk gebied.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

In dit leertraject leer je conflicten herkennen, ermee omgaan en oplossen. Met een groot aantal praktijkvoorbeelden leer je in no time effectief om te gaan met conflicten op de werkvloer. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die met een team werkt, ondernemers en leidinggevenden. Advies vooropleiding: MBO2.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen met professionele ambities.

Wat leer je

 • Sfeer op het werk verbeteren en productiviteit verhogen;
 • Kennis van wetmatigheden bij het hanteren van conflicten;
 • Kennis van omgangsstijlen;
 • Conflicten herkennen;
 • Omgaan met conflicten;
 • Conflicten oplossen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Conflicthanteren" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Conflicthanteren"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Terug naar de kern - De logica van med, Probleemoplossing en besluitvorming.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Vasthoudendheid
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT CONFLICTHANTEREN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.