072 | Assertiviteit
Leertraject

072 | Assertiviteit

Assertiviteit | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Met het leertraject 'Assertiviteit' werk je elke dag aan het ontwikkelen van assertiviteit. Je ontwikkelt dit namelijk door het steeds zetten van kleine stappen. Zo leer je steeds een beetje meer voor jezelf opkomen. Je hoeft niet direct naar je baas te rennen en NEE! te schreeuwen. Sterker nog, dit heeft vaak een averechts effect. Je leert onder andere assertief communiceren, sub-assertief, assertief en agressief gedrag herkennen en opkomen voor jezelf.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het doel van het leertraject is om je te helpen in kleine stappen beter op te komen voor jezelf. Dit leertraject is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: mbo niveau 2. 

Dit leertraject vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, en/of mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

  • Ontwikkelen van assertiviteit;
  • Assertief communiceren;
  • Herkennen van sub-assertief, assertief en agressief gedrag.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Assertiviteit" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Assertiviteit" 
  5. Aanvullend lesmateriaal: Beter communiceren, Breek je vrij, Giftige communicatie.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Delegeren
Durf
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Stressbestendigheid
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT Assertiviteit

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.