072 | Assertiviteit
Leertraject

072 | Assertiviteit

Assertiviteit | Een praktisch leertraject met een DISC scan, persoonlijk coaching en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Met het leertraject 'Assertiviteit' werk je elke dag aan het ontwikkelen van assertiviteit. Je ontwikkelt dit namelijk door het steeds zetten van kleine stappen. Zo leer je steeds een beetje meer voor jezelf opkomen. Je hoeft niet direct naar je baas te rennen en NEE! te schreeuwen. Sterker nog, dit heeft vaak een averechts effect. Je leert onder andere assertief communiceren, sub-assertief, assertief en agressief gedrag herkennen en opkomen voor jezelf.

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je door zelfmanagement te verbeteren, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen . Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Het doel van het leertraject is om je te helpen in kleine stappen beter op te komen voor jezelf. Dit leertraject is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: mbo niveau 2. 

Wat leer je

  • ontwikkelen van assertiviteit;
  • assertief communiceren;
  • herkennen van sub-assertief, assertief en agressief gedrag.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Assertiviteit" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Assertiviteit". Deze online cursus wordt afgerond met een persoonlijk advies van een coach. Je krijgt concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, persoonlijke coaching en aanvullend lesmateriaal.  

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus en persoonlijke coaching.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Delegeren
Durf
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Stressbestendigheid
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.