071 | Debiteurenbeheer
Leertraject

071 | Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer | Een praktisch leertraject met een Persoonlijke OntwikkelScan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Wat doe je, en wat kun je als jouw klanten laat, te laat, of helemaal niet betalen? In dit leertraject wordt op een korte en bondige manier uitgelegd wat je mogelijkheden zijn om toch het geld binnen te krijgen waar jij als leverancier van producten of diensten recht op hebt.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement te versterken, je sociale-, innovatieve- en analytische vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema Finance.

Doel van het leertraject

Je leert stap voor stap wat er komt kijken bij het sturen van herinneringen, aanmaningen, en in het uiterste geval de inschakeling van een incassobureau of gerechtsdeurwaarder. Verder wordt aandacht besteed aan een goede manier om je debiteurenbeheer op een professionele manier uit te voeren. Natuurlijk in combinatie met praktische en doelgerichte tips om jouw geld toch binnen te krijgen. Dit leertraject is geschikt voor leveranciers, producenten, zzp'ers, mkb'ers in het algemeen, kortom voor iedereen die beroepsmatig met klanten te maken krijgt. Advies vooropleiding: MBO3

Wat leer je

  • effectief betalingsherinneringen en/of aanmaningen sturen;
  • inschakelen van incassobureau of gerechtsdeurwaarder;
  • zelfbewust en professioneel omgaan met mensen en organisaties die nog moeten betalen;
  • professioneel uitvoeren debiteurenbeheer.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Debiteurenbeheer" start met een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Debiteurenbeheer". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een Persoonlijke OntwikkelScan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Stressbestendigheid
Timemanagement
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijke eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is je droombaan? Met de Persoonlijke OntwikkelScan (POS) krijg je alles op een rijtje.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je POS-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursussen. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.