069 | Mediatraining
Leertraject

069 | Mediatraining

Mediatraining | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Of je het nu leuk vindt of niet, als ondernemer kun je zomaar een journalist met een microfoon voor je neus krijgen. Wat heb je dan te vertellen en hoe reageer je op de juiste manier? Wanneer zeg je te veel en wanneer zeg je te weinig? Hoe voorkom je dat je negatief in het nieuws komt? In dit praktisch opgezette en complete leertraject leer je om effectief en geloofwaardig om te gaan met de pers.

Jouw docent

Van nature ben ik, Claudia Sangers, een motivatiespreker met passie voor het inspireren van mens en organisatie. Met mijn bevlogenheid, drive en enthousiasme voel ik het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen (werknemers, werkgevers en studenten) een ‘powerboost’ te geven waardoor ze in staat zijn om het allerbeste uit zichzelf en hun werkzame leven te halen! We werken immers gemiddeld 90.000 uur in ons leven! Ik voel het als mijn missie om mijn kennis en ervaring te delen over het onderwerp (werk)geluk omdat slechts 13% ècht gelukkig is met zijn of haar werk! Schrikbarend hè?

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Mediatraining' leer je hoe je succesvol met de pers kunt omgaan. Het leertraject is geschikt voor iedereen die binnen of vanuit een bedrijf of organisatie betrokken is bij het directe contact met vertegenwoordigers van de media. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen met professionele ambities.

Wat leer je

  • Onderscheid maken tussen de rol van journalisten en de rol van woordvoerders van een bedrijf of organisatie;
  • Beter omgaan met journalisten (televisie, radio, gedrukte media, online media);
  • Schrijven van een persbericht;
  • Organiseren van een persconferentie.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Mediatraining" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Mediatraining"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Jezelf presenteren, Presenteren: Contact & Interactie met je publiek, Persbericht schrijven.   

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Durf
Energie
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Prioritering
Vasthoudendheid
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MEDIATRAINING
Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.