068 | Wat zegt mijn lichaamstaal?
Leertraject

068 | Wat zegt mijn lichaamstaal?

Wat zegt mijn lichaamstaal? | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.
Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Je hoeft alleen maar goed te letten op iemands houding en te kijken naar de bewegingen van iemands lichaam om al veel te kunnen te zeggen over wie je voor je hebt. Non-verbale communicatie, en meer in het bijzonder lichaamstaal, vertelt ontzettend veel over wie iemand is. Heb je voor je werk of in verband met leuke of minder leuke ervaringen behoefte om op een heel praktische manier kennis te maken met de geheimen van de lichaamstaal, dan biedt dit heldere en instructieve leertraject jou een prima gelegenheid.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Je leert stap voor stap meer over de taal van het lichaam, zoals:

  • expressies van het gezicht en het hoofd
  • algemene houding van het lichaam
  • taal van de handen en voeten
  • ruimte innemen

Dit leertraject is bestemd voor mensen die meer willen weten over de taal van het lichaam en over de boodschap die in non-verbale communicatie meekomt. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • herkennen van lichaamstaal;
  • kennen van de verschillen in lichaamstaal tussen mannen en vrouwen;
  • je hebt kennisgemaakt met lichaamstaal over de grens;
  • tips voor toepassen van expressieve vaardigheden in contact;
  • kennis van de rol van lichaamstaal bij het opbouwen van relaties;
  • kennis van de betekenis van iemands uiterlijk in contact.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Wat zegt mijn lichaamstaal?" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit dit leertraject te halen. 

Hierna vervolg je met de hoofdcursus "Lichaamstaal". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Anticiperen
Initiatief nemen
Omgevingsbewustzijn
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.