064 | Medische terminologie
Leertraject

064 | Medische terminologie

Medische terminologie | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Vind jij het belangrijk dat je medische termen of uitdrukkingen snel begrijpt? Heb je voor je werk of vanuit persoonlijke belangstelling meer dan gemiddeld te maken met aanduidingen uit de anatomie van het menselijk lichaam? Was je toch al van plan om jouw kennis van het medische en anatomische jargon grondig op frissen? Dan is dit deskundig opgezette leertraject precies wat je zoekt. 

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Medische terminologie' legt bekende en minder bekende medische uitdrukkingen systematisch uit. Na een inleiding leer je in vijf vervolghoofdstukken meer over: het hoofd, het bewegingsapparaat, de spijsvertering, luchtwegen en bloedsomloop, urinewegen en geslachtsorganen. Dir leertraject is geschikt voor professionals op (para-)medisch gebied en studenten die hun kennis op een systematische manier willen verbreden, verdiepen of opfrissen.  Uitgebreid met anatomie voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ. Zeker ook interessant voor 'gewone' geïnteresseerden die graag willen weten waarover ze praten. Advies vooropleiding: MBO3

Dit leertaject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het zorg.

Wat leer je

  • Je hebt kennis gemaakt met bekende en minder bekende medische uitdrukkingen;
  • Meer kennis van menselijke anatomie;
  • Meer zicht op de onderlinge samenhang tussen medische termen en uitdrukkingen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Medische terminologie" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Medische terminologie"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Medisch rekenen, Pathologie, Alles over diabetes type 2.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Ambitie
Discipline
Energie
Initiatief nemen
Onafhankelijkheid
Prioritering
Stressbestendigheid
Toewijding
Vasthoudendheid
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MEDISCHE TERMINOLOGIE

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.