059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns
Leertraject

059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns

Podcast maken, blogs schrijven en vloggen | Een praktisch leertraject met een Persoonlijke OntwikkelScan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Ben je al een tijdje van plan om een blog of column te schrijven? Zie je je concurrenten mooie podcasts maken? Heb je al een hele lijst met onderwerpen maar komt het er niet van om daadwerkelijk te beginnen? Of heb je al eens een poging gewaagd, maar ben je na twee weken afgeknapt? Een grote kans dat je met dit leertraject toch een (semi-)professionele blogger, columnist of podcastmaker kunt worden. Tijd voor een praktisch toegespitst online leertraject!

Deze module vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je jouw zelfbeeld. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van het leertraject

Het leertaject 'Communiceren met podcasts, blogs en columns' maakt je vertrouwd met de zaken die je moet weten als je je succesvol zakelijk wilt profileren. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die serieus genomen wil worden als schrijver van columns en/of weblogs. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • je krijgt inzicht in je persoonlijke talenten en ambities;
  • kennis van het schrijfproces (voorbereiden, opbouwen van document, schrijven, gebruik van stijlmiddelen);
  • beter profileren via columns en blogs;
  • werken met audacity, voor het maken van professionele audio producties.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Communiceren met podcasts, blogs en columns" start met een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Blogs en columns schrijven''. De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij je persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp. 

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Energie
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Toekomstvisie
Toewijding
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijke eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is je droombaan? Met de Persoonlijke OntwikkelScan (POS) krijg je alles op een rijtje.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je POS-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.