059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns
Leertraject

059 | Communiceren met podcasts, blogs en columns

Podcast maken, blogs schrijven en vloggen | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Ben je al een tijdje van plan om een blog of column te schrijven? Zie je je concurrenten mooie podcasts maken? Heb je al een hele lijst met onderwerpen maar komt het er niet van om daadwerkelijk te beginnen? Of heb je al eens een poging gewaagd, maar ben je na twee weken afgeknapt? Een grote kans dat je met dit leertraject toch een (semi-)professionele blogger, columnist of podcastmaker kunt worden. Tijd voor een praktisch toegespitst online leertraject!

Jouw docent

Van nature ben ik, Claudia Sangers, een motivatiespreker met passie voor het inspireren van mens en organisatie. Met mijn bevlogenheid, drive en enthousiasme voel ik het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen (werknemers, werkgevers en studenten) een ‘powerboost’ te geven waardoor ze in staat zijn om het allerbeste uit zichzelf en hun werkzame leven te halen! We werken immers gemiddeld 90.000 uur in ons leven! Ik voel het als mijn missie om mijn kennis en ervaring te delen over het onderwerp (werk)geluk omdat slechts 13% ècht gelukkig is met zijn of haar werk! Schrikbarend hè?

Doel van het leertraject

Het leertaject 'Communiceren met podcasts, blogs en columns' maakt je vertrouwd met de zaken die je moet weten als je je succesvol zakelijk wilt profileren. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die serieus genomen wil worden als schrijver van columns en/of weblogs. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en/of mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke talenten en ambities;
  • Kennis van het schrijfproces (voorbereiden, opbouwen van document, schrijven, gebruik van stijlmiddelen);
  • Beter profileren via columns en blogs;
  • Werken met audacity, voor het maken van professionele audio producties.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Communiceren met podcasts, blogs en columns" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Communiceren met podcasts, blogs en columns"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Bloggen als een pro, Kickass content.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Energie
Initiatief nemen
Mondelinge vaardigheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Toekomstvisie
Toewijding
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT COMMUNICEREN MET PODCAST, BLOGS en COLUMNS

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.