058 | Omgaan met angst en paniekaanvallen
Leertraject

058 | Omgaan met angst en paniekaanvallen

Omgaan met angst en paniekaanvallen | Een praktisch leertraject met een Duurzame InzetbaarheidsindeX scan (DIX), persoonlijke coaching en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer. | Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Hoe ga je om met angst? Dit leertraject reikt je de handvatten om je angst aan te pakken. Angst kan je dagelijks functioneren ernstig belemmeren. Het kan uiteindelijk een reden zijn dat je aan huis gekluisterd bent en niet meer in staat bent je dagelijks werk naar behoren uit te voeren. Dit leertraject lost het probleem niet op maar helpt je  leren omgaan met je angst. 

Dit leertraject vergroot jouw leervermogen en zelfbeeld. Het leertraject pakt angsten aan die het leren belemmeren en biedt leerstrategieën aan inclusief coachingsmogelijkheden.

Doel van het leertraject

Dit leertraject reikt je handvatten aan om angst aan te pakken, met speciale aandacht voor fobieën, faalangst, paniekaanvallen en vliegangst. Het helpt je om zekerder te zijn thuis en op de werkvloer. Dit leertraject is geschikt voor mensen die merken dat ze vast blijven zitten in het verleden, niet in het heden durven te leven en bang zijn voor de toekomst.

Wat leer je

  • je krijgt een beter inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid;
  • kennis van manieren om je angst aan te pakken;
  • toepassen van tips om je eigen angst aan te pakken.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Omgaan met angst- en paniekaanvallen" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid op werkgebied. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Angst- en paniekaanvallen". Deze online cursus wordt afgerond met een persoonlijk advies van een coach. Je krijgt concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een Duurzame InzetbaarheidsIndeX scan, een online cursus, persoonlijke begeleiding  & advies en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer gesprekken.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Prioritering
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Door het invullen van deze scan, krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.