055 | Foutloos Nederlands
Leerlijn

055 | Foutloos Nederlands

Foutloos Nederlands | Een praktische leerlijn incl. een persoonlijke ontwikkelscan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Wanneer gebruik je - doordat, zodat, omdat en opdat' en hoe zit het precies met d en t en t kofschip? En wanneer gebruik je 'als' en wanneer 'dan' en hoe zit het precies met d en t en 't kofschip? 

In deze leerlijn worden veel voorkomende fouten die mensen maken en moeilijkheden in de Nederlandse taal behandeld. De leerlijn is uitermate geschikt voor mensen met een goede basiskennis van het Nederlands die de puntjes op de i willen zetten. Handig voor professioneel én zakelijk gebruik!

Doel van de leerlijn

De leerlijn 'Foutloos Nederlands ' helpt je om je Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren, onder andere op het vlak van voegwoorden.  Het zijn belangijke basisvaardigheden om je werk goed uit te kunnen voeren!

Wat kan je of ken je na de leerlijn

 • Onderscheid maken tussen nevenschikkende en onderschikkende voegwoorden
 • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'omdat' en 'doordat'
 • Kennis van het verschil in gebruik tussen 'opdat' en 'zodat'
 • Kennis van theorie over 'lijdend voorwerp' en 'meewerkend voorwerp'
 • Kennis van de regels over gebruik van 'hen' en 'hun'
 • Kennis van de regels over tussenletters in samengestelde woorden
 • Correct toepassen van de regels over tussenletters in samengestelde woorden

In het aanvullend lesmateriaal leer je o.a. 

 • Foutloos werkwoorden vervoegen in het Nederlands
 • Correct gebruik van d, t of dt
 • Correct vervoegen van werkwoorden
 • Kennis van de algemene regels voor werkwoordsvervoeging

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Foutloos Nederlands" start met een 360 graden Persoonlijke ontwikkelscan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke ambities vervolg je met de hoofdcursus. In deze cursus leer je alle belangrijke aspecten van het Nederlands goed begrijpen en vooral praktisch gebruiken. Let op de cursus bevat aanvullend lesmateriaal. Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw opleider. Jouw persoonlijke begeleider geeft je op je opdracht feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. In het aanvullend lesmateriaal vind je veel praktische onderdelen die je nog verder helpen.

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals korte cursussen, e-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Aanpassingsvermogen
Mondelinge vaardigheid
Schriftelijke vaardigheid
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijk eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is uberhaupt jouw droombaan? Heb jij daar een goed inzicht in? Je zult best wel een beeld van jezelf hebben. Toch goed om dat goed overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Met de Persoonlijke Ontwikkelscan (POS) krijg je alles op een rijtje.

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je talenten en ambities gaan we deze vakkundig inzetten voor een goed vervolg van de leerlijn. Succes met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en nuttige thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over de Nederlandse taal.