054 | Zakelijk financiële doelen stellen
Leertraject

054 | Zakelijk financiële doelen stellen

Zakelijk financiële doelen stellen | Een praktisch leertraject met een DISC scan, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Waaraan moet je denken bij het formuleren van financiële doelstellingen? Waarom is het eigenlijk nodig? Wanneer weet je of je doelstellingen realistisch zijn? In wat voor soort relatie staan je eigen financiële doelstellingen tot de andere beleidsonderdelen van je onderneming? Uit welke onderdelen bestaat een investeringsbegroting eigenlijk? Veel vragen, die misschien ook door jouw hoofd spelen wanneer je over de toekomst van je onderneming nadenkt. Op een praktische en systematische manier worden deze vragen in dit leertraject deskundig beantwoord.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel actief zijn binen het financiële thema!

Doel van het leertraject

Het leertraject ''Financiële doelstellingen ontwerpen'' geeft je zowel op hoofdlijnen als op detailniveau meer informatie over het omgaan met budgetten en exploitaties voor een gezonde bedrijfsvoering. Dit leertraject is geschikt voor ondernemers en voor iedereen die op beleidsbepalend niveau betrokken is bij het stellen van financiële doelen voor een bedrijf. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • kennis van diverse soorten budgetten;
  • beoordelen van totale exploitatie;
  • kennis van exploitatiebegroting, bedrijfsresultaten versus economisch resultaat en het belang van informatie uit de branche waartoe je bedrijf behoort.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Zakelijk financiele doelen stellen" start met een professionele DISC scan. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de scan een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit deze leerlijn te halen. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Financiële doelstellingen ontwerpen". De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij je persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een DISC scan, een onlinecursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Timemanagement

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.