053 | Verzuim op de werkvloer
Leertraject

053 | Verzuim op de werkvloer

Verzuim op de werkvloer | Een praktisch leertraject met  praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Vind jij omgaan met (ziekte)verzuim op kantoor of in de winkel ook zo lastig? Krijg jij als leidinggevende of als werkgever vaak het gevoel te zijn verdwaald in een oerwoud van regels rond ziekteverzuim? Hoe houd je echt ziek en ziek-zwak-misselijk uit elkaar? Als je je dat afvraagt, is dit heldere leertraject precies wat je nodig hebt.  

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

In het leertraject ''Verzuim op de werkvloer'' krijg je antwoord op de vele vragen over ziekteverzuim op de werkvloer. Verzuim heeft altijd een negatieve invloed op de organisatie en de bedrijfsvoering in een kleine en middelgrote onderneming. Als leidinggevende heb je je handen vol aan de opengevallen gaten. Tegelijkertijd is het jouw taak om het ziekteverzuim zelf ook op een deskundige en doeltreffende manier te begeleiden. Dit leertraject  is geschikt voor werkgevers, beleidsmakers en managers en leidinggevenden. Advies vooropleiding: MBO2.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben. 

Wat leer je

 • Gebruik maken van de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX);
 • Deskundig en doeltreffend begeleiden van ziekteverzuim in jouw organisatie;
 • Omgaan met medewerkers die korter of langer niet op een gewone manier hun werk kunnen doen;
 • Zicht op rechten en plichten rondom ziekteverzuim;
 • Hanteren van geldende regels rondom ziekteverzuim;
 • Je hebt antwoord op vele vragen over ziekteverzuim waarmee je de negatieve gevolgen voor organisatie en bedrijfsvoering op korte en langere termijn kunt beperken.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Verzuim op de werkvloer" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Verzuim op de werkvloer"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Gezond Bedrijf - Gezond Leven, Gezonder Leven, Brain Balance.   

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Motiveren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Probleemanalyse
Vasthoudendheid
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT VERZUIM OP DE WERKVLOER

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.