050 | Interieur design - de principes
Leertraject

050 | Interieur design - de principes

Leer alles over Interieur design en styling! Stapwijz en NADUVI delen de laatste interieur trends met jou! | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is gratis te volgen met het STAP-budget.

Klik hieronder om je gratis aan te melden!

Sta je voor de uitdaging je nieuwe woning te gaan inrichten? Of wil je je huidige woning gaan voorzien van een ander fris en eigentijds interieur? Droom je er wellicht van ooit interieur ontwerper te worden? Of werk je al in de interieurbranche en wil je simpelweg je kennis over inrichting vergroten? Dan is dit leertraject beslist wat voor jou!

Het online leertraject interieur design van Stapwijz is gratis te volgen met het STAP-budget en bevat leerstof over het werken met moodboards, lijnen, kleurenschema’s, lichtinval, meubels, sfeer creëren, en nog veel meer! De leerstof wordt aangeboden in samenwerking met NADUVI. Bij NADUVI vind je een divers assortiment meubels en accessoires, voor ieder budget en elke smaak. In dit leertraject delen Stapwijz en NADUVI de laatste trends met jou!

In dit leertraject over interieur design begin je bij de basisprincipes. Je leert een moodboard maken en gebruik maken van Pinterest als hulpmiddel voor het bepalen van je interieur. Daarnaast leer je alles over lijnen, kleuren, vormen, texturen, lichtinval, ritme, accenten en schaal in interieurs. Aan het eind van dit leertraject heb je meer dan voldoende kennis om een prachtig interieur te ontwerpen zowel prive als professioneel.

Jouw docent & NADUVI

Sanne heeft en passie voor interieur design en ontwerp. Een harmonieus interieur, waar je je thuis voelt, waar de meubels, verlichting en samenhang klopt. Tijdens haar opleiding Interieurontwerp leerde ze hier in de praktijk alles over en nu is ze dagelijks bezig met het ontwerpen en stylen van woningen, kantoorpanden, winkels en nog veel meer. 

Daarnaast is de leerstof samengesteld met partner NADUVI. Bij NADUVI shop je een divers assortiment meubels en accessoires, voor ieder budget en elke smaak. De items zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde interieurmerken, om zo de kwaliteit van jouw aankoop te waarborgen. Door rechtstreeks met gerenommeerde interieurmerken samen te werken kan NADUVI meerdere schakels en kosten uit de distributieketen snijden, waardoor ze zowel scherpe prijzen als een lagere CO2-uitstoot per bestelling kunnen garanderen. Overgebleven meubels en accessoires uit eerdere collecties worden tegen extra scherpe prijzen aangeboden, om ook zo verspilling tegen te gaan.  Samen delen Stapwijz en NADUVI de laatste interieur trends met jou!

Doel van het leertraject

Met het leertraject ''Interieur design: de principes'' leer je de theorie achter het ontwerpen van een mooi en functioneel interieurdesign. Het leertraject biedt veel praktische voorbeelden, oefeningen en tips. Met het leertraject 'Interieur design: de principes' leer je de theorie achter het ontwerpen van een mooi en functioneel interieurdesign. Het leertraject biedt veel praktische voorbeelden, oefeningen en tips. Dit leertraject is geschikt voor iedereen met interesse in interieurdesign, zowel privé als beroepsmatig. Advies vooropleiding: mbo-niveau-3 (MBO).

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Wat leer je

  • Het maken van een moodboard;
  • Pinterest gebruiken als hulpmiddel voor een goed interieurdesign;
  • Alles over het belang van lijnenspel, kleur, vorm, textuur en licht in een goed interieur;
  • Het belang van ritme, herhaling, accenten, proportie en schaal in interieurs.
  • Verdiepend lesmateriaal over een duurzaam interieur, hoe je een interieur creert waar je je thuisvoelt, groen in je interieur en een interview met interieurarchitect Ilse Mathijssen. 

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Interieur design" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Interieur design"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Inleiding Kleurenleer, Kleur in je interieur Binnenhuisarchitectuur, 2D/3D interieurdesigns ontwerpen met Vectorworks.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Integriteit
Klantgerichtheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Vasthoudendheid

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT INTERIEUR DESIGN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.