048 | Hoogsensitief
Leertraject

048 | Hoogsensitief

Hoogsensitief | Een praktische leerlijn met inzetbaarheidsscan, praktijkgerichte opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Kun jij intens genieten van de natuur, mooie muziek of kunst? Vind je het prettig om je regelmatig terug te trekken? En heb jij het gevoel dat feestjes, drukke dagen op het werk of omgaan met veel mensen jou sneller te veel worden dan anderen? Misschien ben jij dan wel hoogsensitief. Hoogsensitieve personen (HSP’s) ervaren prikkels intenser dan de meeste andere mensen. Jammer genoeg worden HSP’s nog vaak verkeerd begrepen. Deze cursus is er voor jou als HSP om jezelf beter te leren begrijpen, maar ook voor je vrienden en familie om jou beter te leren kennen.

Doel van de leerlijn

De online cursus 'Hoogsensitief (HSP)' helpt om jezelf als HSP beter te begrijpen en om anderen als HSP beter te leren kennen. Je kunt er zo aan werken om bijvoorbeeld passende leermethoden te kiezen en aan te leren.  

Wat ga je leren?

  • Meer begrip van jezelf als HSP
  • Omgaan met HSP bij jezelf of bij anderen

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Hoogsensitief" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je onder meer een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je inzetbaarheid vervolg je met de hoofdcursus "Hoogsensitief".

Tijdens de cursus zijn er "Hoogsensitief (HSP)" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een DIX, een onlinecursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals E-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Luisteren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Samenwerken
Timemanagement
Verandervermogen

START MET DE SCAN
De Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) meet jouw duurzame inzetbaarheid. Het geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Hoe gezond en gemotiveerd ben je bijvoorbeeld? Hoe sluiten jouw kennis en vaardigheden aan bij jouw werk? En pas je over 5 jaar nog steeds goed bij jouw werk?

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je duurzame inzetbaarheid, beginnen we met de inhoudelijke cursus. Succes met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerde enkele thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over dit thema!