046 | Beter communiceren
Leertraject

046 | Beter communiceren

Beter communiceren | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leemomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Iedereen heeft wel een vaag idee over wat communicatie is. Via het internet, TV en andere media krijg je geregeld in hap-en-snapvorm informatie over de theorie achter een effectief communicatieproces. Deze online cursus laat je op een overzichtelijke manier alle hoofdzaken zien. 

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Effectief communiceren' geeft je meer inzicht in het communicatieproces, onder andere op de werkvloer. Daarmee kun je je eigen performance op het gebied van communicatie verbeteren. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn eigen performance op het gebied van communicatie. Ook is deze online training heel geschikt om je theoretische kennis grondig op te frissen. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

  • Kennis van basiselementen uit de communicatietheorie;
  • Kennis van diverse communicatielijnen, gesprekstechnieken en communicatievormen;
  • Inzicht in communicatie op de werkvloer (via praktijkvoorbeelden);
  • Kennis van LSD-techniek (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen);
  • Onderscheiden van diverse fasen in een gesprek.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Beter Communiceren" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Beter Communiceren"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Boerencommunicatie eitje, Ik weet dat u liegt, Lichaamstaal.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Luisteren
Omgang met details
Oordeelsvorming
Prioritering
Schriftelijke vaardigheid
Snel schakelen
Toewijding

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT BETER COMMUNICEREN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.