045 | Effectief vergaderen
Leertraject

045 | Effectief vergaderen

Effectief vergaderen | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Wist je dat vergaderen ook wel eens 'de duurste manier van communiceren' wordt genoemd? Wij denken dat die gedachte terecht is. Bedrijven en individuen hebben er alle belang bij dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen. In deze uitgebreide online training leer je hoe je een goede vergadering houdt en leidt. 

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het doel van 'Effectief vergaderen' is om kort, bondig en effectief (beslissingsgericht) te leren vergaderen. Dit leertraject is in principe bestemd voor iedereen die begrijpt dat effectief vergaderen iets is wat je moet leren. De cursus is buitengewoon geschikt voor mensen die regelmatig optreden als voorzitter en daarvoor een praktische en duidelijke handleiding zoeken. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en/of efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

  • Basiskennis over vergaderen (zoals doelen, vormen en onderdelen);
  • Kennis van de taken van een voorzitter, notulist en andere deelnemers;
  • Kennis van verloop van een geordend besluitvormingsproces (inclusief de valkuilen).

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Effectief vergaderen" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Effectief vergaderen"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Beslissen, individueel en als team, Brainstormen.  

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Overtuigingskracht
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Snel schakelen
Toekomstvisie
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT EFFECTIEF VERGADEREN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.