044 | Management en bedrijfskunde
Leertraject

044 | Management en bedrijfskunde

Management en bedrijfskunde | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Een zeer compacte, unieke bedrijfskunde cursus voor het management. Denk aan wat Ben Tiggelaar deed met 'MBA in 1 dag', maar dan inhoudelijk veel uitgebreider, met meer praktische tips. Je leert in sneltreinvaart de essentie van alle kerngebieden van ieder bedrijf: strategie, nieuwe business, organisatie, management, financiën, verbetering, mensen mobiliseren en leiderschap/ondernemerschap. Plus het logische verband hiertussen. Deze cursus biedt je compleet bedrijfsbegrip zonder poeha. Helder. Gestructureerd. Direct toepasbaar.

Jouw docent

Machiel Emmering studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij werkt als managementconsultant, trainer, projectmanager, en is zelf ondernemer. Daarnaast werkte hij voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips. Sinds 2007 deed hij als zzp’er opdrachten voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk). Hij heeft vele artikelen en een paar boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Machiel is erg los/informeel in de omgang, maar strak op de inhoud.

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Management en bedrijfskunde" leer je om zowel jezelf als je business succesvoller te maken door een beter compleet begrip van de business. Dit leertraject is voor iedereen die succesvoller wil functioneren in zijn of haar organisatie, in het bijzonder voor managementleden. Anderen noemen deze gestructureerde cursus meer dan nuttig en direct toepasbaar in hun onderneming. 

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en/of efficiënter mensen en taken te managen. Ook verbetert het je innovatieve- en analytische vaardigheden. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

 • Solide opstarten van nieuwe bedrijvigheid;
 • Stroomlijnen van een groeiende organisatie;
 • Betere managementvaardigheden;
 • Beter begrijpen van bedrijfsvoering;
 • Verbetertechnieken toepassen;
 • Optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Management en Bedrijfskunde" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Management en Bedrijfskunde"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Organisatie, Probleemoplossing en besluitvorming, Projectmanagement.

Let op: de sheets zijn in het Engels, omdat veel van de terminologie oorspronkelijk Engelstalig is. De video’s die horen bij dit leertraject zijn wèl in het Nederlands. Op deze manier volg je de cursus in feite tweetalig.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Informatie-analyse
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Ontwikkelen medewerkers
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Stressbestendigheid
Timemanagement
Toekomstvisie
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MANAGEMENT EN BEDRIJFSKUNDE

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.