042 | Arbeidsrecht thema's
Leertraject

042 | Arbeidsrecht thema's

Arbeidsrecht thema's | Een praktisch leertraject met  praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend leer]]smateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Is je bedrijf of organisatie zover dat het personeel gaat aannemen? Dan is het verstandig om goede arbeidsovereenkomsten te maken. Zo'n overeenkomst kan net zo uitgebreid worden als je zelf wilt. Maar jij en ook je toekomstige medewerker(s) hebben er veel belang bij dat alleen het hoognodige in het contract komt te staan. In deze online cursus leer je stap voor stap wat wettelijk vereist is voor een arbeidsovereenkomst en wat niet.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van de cursus

In de online cursus ''Arbeidsovereenkomsten maken'' leer je stap voor stap wat de wettelijke vereisten zijn van een arbeidsovereenkomst. Na deze cursus ben je zelf in staat om een arbeidsovereenkomst op te stellen. Dit leertraject is geschikt voor ondernemers, leidinggevenden in het MKB. Een must voor elke mkb'er die op het punt staat personeel aan te nemen. Advies vooropleiding MBO3.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Wat leer je

  • Kennis van de wettelijke vereisten van een arbeidsovereenkomst (inclusief vereiste noodzakelijke gegevens);
  • Kennis van verschillende soorten arbeidsvoorwaarden;
  • Kennis van begrippen als functieomschrijving, functiewaardering, aansprakelijkheid;
  • Kennis van de regels in verband met een proeftijd en de diverse soorten bedingen;
  • Kennis van verschillende beloningstelsels.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Arbeidsrecht thema's" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Arbeidsrecht thema's"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Ontslaan met fatsoen, Terug naar de kern - De logica van mediation, Verzuim op de werkvloer.  

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Durf
Omgang met details
Oordeelsvorming
Probleemanalyse
Vasthoudendheid

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT ARBEIDSRECHT THEMA'S
Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.