040 | Van ondernemingsplan schrijven tot succesvol bedrijf!
Leertraject

040 | Van ondernemingsplan schrijven tot succesvol bedrijf!

Van ondernemingsplan schrijven tot succesvol bedrijf! | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Het aantal zelfstandige ondernemers groeit nog steeds, zeker in het midden- en kleinbedrijf. Eén van de eerste blokkades op het avontuurlijke pad van het ondernemerschap is het schrijven van een ondernemingsplan. Heb jij behoefte aan een begrijpelijke en complete handleiding die ontdaan is van alle overbodigheid? Dan heb je met deze online cursus een prima instrument in handen om een goed ondernemingsplan te schrijven.

Jouw docent

Raymond Diemer is als ondernemer meer dan 25 jaar actief in het domein van werken en leren. Als (mede) oprichter van At Monday heeft hij inmiddels 100.000+ werkvinders geholpen om zich met een unieke Talentcard®️ te presenteren op de arbeidsmarkt.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' is een nuttig hulpmiddel bij het samenstellen van je eigen ondernemingsplan. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die zich actief wil bezighouden met het opstellen van zijn of haar eigen ondernemingsplan. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot je zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor startende ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

  • Kennis van de eisen aan de opmaak, structuur, inhoud en presentatie van een ondernemingsplan;
  • Maken managementsamenvatting;
  • Formuleren marketingplan;
  • Formuleren financieel plan.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Van ondernemingsplan schrijven tot succesvol bedrijf" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Van ondernemingsplan schrijven tot succesvol bedrijf"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Nooit meer voor een baas je bed uit! Zelf ondernemen? Alles wat je moet weten om succesvol te starten, Ondernemen in crisistijd, Lanceer je bedrijf.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Durf
Energie
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Prioritering
Probleemanalyse
Stressbestendigheid
Timemanagement
Toewijding
Vasthoudendheid
Zelfinzicht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT VAN ONDERNEMINGSPLAN TOT SUCCESVOL BEDRIJF

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.