036 | Photoshop
Leertraject

036 | Photoshop

Photoshop | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Photoshop is een fotobewerkingsprogramma dat wereldwijd door professionele beeldbewerkers, fotografen en creatieven wordt gebruikt. Het programma voorziet in oneindige mogelijkheden om digitale afbeeldingen te bewerken en te corrigeren.
Omdat het programma heel veel mogelijkheden biedt waarmee je zulke prachtige resultaten kunt bereiken, is het geen gemiste investering om het programma vanaf het begin zo goed mogelijk te leren kennen en doorgronden. 

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema ICT.

Jouw docent

Belinda Kampf is al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geeft ze nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heeft ze nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Belinda hoopt ook jou enthousiast te krijgen en helpt je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Doel van het leertraject

In dit leertraject leer je de basisfuncties van het programma kennen. Eén van de eerste dingen die je wilt kunnen doen in Photoshop, is het bepalen en maken van de uitsnede. Maar ook hoe je extra canvas kunt toevoegen, hoe je afbeeldingen kunt rechtzetten en zelfs hoe je het perspectief weer kunt herstellen. Onmisbare kennis voor beeldbewerkers. Je leert de belangrijkste transformatieopdrachten als roteren, spiegelen en schuintrekken. Ook wordt er in dit leertraject uitgebreid aandacht besteed aan het begrip “resolutie” en hoe je deze resolutie in moet stellen voor schermproducties en printwerk.
Ben je nog niet echt bekend met het programma Adobe Photoshop. Wil je je echt goed verdiepen in de mogelijkheden van Adobe Photoshop en het bewerken van afbeeldingen dan biedt dit leertraject de benodigde basiskennis om alles te weten en te begrijpen van pixels, resolutie en de eerste nuttige beeldbewerkingen.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema ICT.

Wat leer je

 • Kennismaking met Photoshop;
 • De interface, deelvensters, werkruimte en workflow van Photoshop;
 • Voorkeuren en instellingen;
 • Bestandsgrootte en resolutie;
 • Afbeeldingsgrootte aanpassen (up- & downsample);
 • Navigeren door documenten en schermmodi;
 • In- en uitzoomen via opties, gereedschappen en sneltoetsen;
 • Voorvertoning ordenen en weergave roteren;
 • Uitleg over de (camera) Megapixel;
 • Beeldschermresolutie en afbeeldingsformaat;
 • Over pixels en rasterpunten;
 • Resolutie voor drukwerk instellen;
 • Roteren en formaat aanpassen van Canvas;
 • Basiskennis uitsnede maken en beeld rechtzetten;
 • Compositieregels kennen en toepassen bij uitsnede bepalen;
 • Uitsnijden met perspectief gereedschap;
 • Transformeren met perspectief, vervormen en verdraaien;
 • Afbeelding schalen, roteren en schuintrekken (Scale, rotate & skew);
 • Bestanden opslaan en autobezwaar functie activeren;
 • Native bestandstype en bestandsformaten voor print of drukwerk.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding doeltreffend personeelsbeleid inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten Doeltreffend personeelsbeleid
 5. Aanvullend lesmateriaal: Photoshop II – Tekenen & Kleuren, Photoshop III – Selecteren & Transformeren, Photoshop IV – Manipuleren van pixels, Photoshop V – Werken met vectoren.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen.
 

Let op!
Stapwijz biedt deze software voor Windows- gebruikers gratis aan. Wanneer je beschikt over een Mac dien je zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Creativiteit
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Toewijding
Verandervermogen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT PHOTOSHOP

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.