033 | Interieur Design: Waar begin je?
Leertraject

033 | Interieur Design: Waar begin je?

Leer alles over Interieur design en styling! | Stapwijz en Lookalinterior delen de laatste interieur trends met jou! Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is gratis te volgen met het STAP-budget.

Klik hieronder om je gratis aan te melden!

Is het jouw droom om interieur ontwerper te worden? Wil je misschien je eigen woning een nieuwe inrichting geven? Of wil je simpelweg jouw kennis over interieur design vergroten? In dit leertraject over interieur design duiken we in in de wereld van interieur ontwerp en advies. We gaan vooral in op de vraag: waar begin je eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je rekening mee houden? Welke stappen kan je volgen? Het kan zijn dat je je eigen huis of kantoor een make-over wil gaan geven of misschien moet je op professionele basis een klant adviseren. Op beide niveaus zal deze module interessant voor je zijn!

Het online leertraject interieur design van Stapwijz is gratis te volgen met het STAP-budget en bevat leerstof over het werken met moodboards, lijnen, kleurenschema’s, lichtinval, meubels, sfeer creëren, en nog veel meer! De leerstof wordt aangeboden in samenwerking met Lookalinterior. Lookalinterior verzamelt lookalikes van populaire meubels en woondecoratie, zodat je zelf niet meer naar een betaalbaar alternatief hoeft te zoeken. In dit leertraject delen Stapwijz en Lookalinterior de laatste trends en budget alternatieven met jou!

In dit leertraject komt aan de orde welke stappen komen kijken bij het ontwerpproces. In dit leertraject ga je ook leren hoe je een harmonieus interieur ontwerpt wanneer jouw klant bijvoorbeeld samenwoont met iemand die een andere stijl heeft. Daarnaast worden er nog een aantal goede tips gegeven voor het inrichten van een kleine ruimte en het inrichten met een klein budget. Aan het eind van de cursus heb je meer dan voldoende kennis om een prachtig interieur te ontwerpen, zowel privé als professioneel.

Er is ook een tweede leertraject beschikbaar die verder de diepte in gaat over de principes van interieur design. Hier leert je een moodboard maken en gebruik maken van Pinterest als hulpmiddel voor het bepalen van je interieur. Daarnaast leer je hier alles over lijnen, kleuren, vormen, texturen, lichtinval, ritme, accenten en schaal in interieurs. 

Jouw docent

Sanne heeft en passie voor interieur design en ontwerp. Een harmonieus interieur, waar je je thuis voelt, waar de meubels, verlichting en samenhang klopt. Tijdens haar opleiding Interieurontwerp leerde ze hier in de praktijk alles over en nu is ze dagelijks bezig met het ontwerpen en stylen van woningen, kantoorpanden, winkels en nog veel meer. 

Daarnaast is de leerstof samengesteld met partner Lookalinterior. Op social media deelt @Lookalinterior budget alternatieven van populaire woonitems. Heb je een item op het oog maar vind je het prijskaartje te hoog? Grote kans dat je hier een lookalike vindt, voor een zachtere prijs. Lookalinterior houdt de huidige interieurtrends nauwlettend in de gaten en deelt dagelijks de leukste lookalikes mét de verkoopadressen of merken. 

Doel van het leertraject

Tijdens het leertraject 'Interieur Design: waar begin je?’ leer je hoe je een ontwerpopdracht aanpakt en welke stappen er nodig zijn om een mooi en functioneel interieur te ontwerpen. Het leertraject biedt veel praktische voorbeelden, oefeningen en tips. Dit leertraject is geschikt voor iedereen met interesse in interieurdesign, zowel privé als beroepsmatig. Advies vooropleiding: mbo-niveau-3.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

 • Het opstellen van een begroting;
 • Het vaststellen van het doel, de stijl en de sfeer van de ruimte;
 • Het maken van een plattegrond en het indelen van een ruimte;
 • Het samenstellen van een kleurenpalet;
 • Het uitkiezen van verlichting, afwerkingen, meubels en accessoires;
 • Het maken van een moodboard en sample board;
 • Het combineren van meerdere smaken in één interieur;
 • Het functioneel inrichten van een kleine ruimte;
 • Het inrichten van en ruimte met een klein budget.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Interieurontwerp" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten Ïnterieurontwerp"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Breng interieur-ontwerp tot leven met Vector works, Intereur Design met Vector works voor gevorderden, Inleiding kleurenleer.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Creativiteit
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Luisteren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Toewijding
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT INTERIEURONTWERP

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.