032 | Illustrator 2021
Leertraject

032 | Illustrator 2021

Illustrator 2021 | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Leren wat je écht nodig hebt in Illustrator, met meer dan 100 praktijkgerichte oefeningen.

Jouw docent

Martijn van Weeghel verzorgt al ruim 12 jaar cursussen over Photoshop, InDesign, After Effects en andere programma's waar hij graag mee werkt. Hij leert je graag de fijne kneepjes van het vak en laat je niet alleen zien hoe je alle tools gebruikt, maar ook waarom, en gaat echt de diepte in. in 2015, 2016, 2018 en 2020 werd hij dan ook verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

Doel van het leertraject

Tijdens het leertraject ga je praktijkgericht aan de slag aan de hand van video’s en oefeningen. De nadruk ligt op efficiënt werken met vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Geen poespas, maar praktisch leren wat je écht nodig hebt en hoe dit het beste werkt. Hierdoor ga je binnen no-time van beginner naar gevorderde gebruiker. Je bouwt niet alleen kennis op van alle tools uit Illustrator, maar ook het inzicht van een echte ontwerper.

De lessen uit de cursus volg je geheel op eigen tempo. Geen spoedcursus, waarbij je het na één video allemaal moet kunnen, maar een complete cursus waarbij aandacht is voor alle benodigde aspecten.

Dit leertraject neemt je mee in de belangrijkste basis van het programma, op een praktische manier: je gaat direct aan de slag met het verkennen van het programma en het klikken op knopjes. Want de beste manier om te leren, is door te doen!

Dit leertraject is geschikt voor iedereen die Adobe Illustrator wil kunnen gebruiken voor het maken en ontwerpen van: Logo’s, Illustraties, Afbeeldingen voor drukwerk en web, Iconen, Infographics, Mode-tekeningen, Cartoons. Omdat alle facetten van het bewerkprogramma aan bod komen, is deze cursus Illustrator voor zowel beginners als ervaren gebruikers geschikt. Advies vooropleiding: mbo niveau 2.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema ICT.

Wat leer je

 • Werken met alle tools van Illustrator;
 • Eenvoudige en complexe vormen tekenen;
 • Werken met kleur en kleurbibliotheken;
 • Objecten vormgeven met stijlen en effecten;
 • Tekst invoegen en vormgeven;
 • Werken met Creative Cloud bibliotheken;
 • Tekenen in 3D;
 • Afbeeldingen plaatsen en bewerken;
 • Snel en efficient werken met behulp van sneltoetsen;
 • Exporteren voor hoge kwaliteit.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Illustrator 2021" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Illustrator 2021"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Infographics maken met Adobe Illustrator, Isometrisch tekenen met Adobe Illustrator.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen.
 

Let op!
Stapwijz biedt deze software voor Windows- gebruikers gratis aan. Wanneer je beschikt over een Mac dien je zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Klantgerichtheid
Luisteren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Snel schakelen
Toewijding
Verandervermogen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT ILLUSTRATOR 2021

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet de live leren sessies te volgen!

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.