027 | Accountmanagement
Leertraject

027 | Accountmanagement

Accountmanagement | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Het moeilijke woord voor klanten en opdrachten verwerven is 'acquisitie'. Acquisitie hoort gewoon bij jouw taak als ondernemer. Daarom is het goed als je in ieder geval vertrouwd bent met de belangrijkste uitgangspunten voor een goede acquisitie. Dit online leertraject helpt je om op een praktische manier kennis te maken met de hoofdzaken van een goede acquisitie.

Jouw docent

Raymond Diemer is als ondernemer meer dan 25 jaar actief in het domein van werken en leren. Als (mede) oprichter van At Monday heeft hij inmiddels 100.000+ werkvinders geholpen om zich met een unieke Talentcard®️ te presenteren op de arbeidsmarkt.

Doel van het leertraject

In het online leertraject 'Accountmanagement - Klanten en opdrachten verwerven'  leer je stap voor stap meer over het acquisitieproces; van de voorbereiding (keuze product en potentiële klanten, verzamelen gegevens, benaderingswijze) tot het acquisitiegesprek en het maken van een offerte. Dit leertraject is geschikt voor ondernemers in het algemeen en voor mkb'ers  in het bijzonder. Advies vooropleiding: MBO3

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema verkoop en relatiebeheer.

Wat leer je

  • Effectief acquireren;
  • Planmatig aanpakken van acquisitie;
  • Je hebt kennisgemaakt met de belangrijkste uitgangspunten voor goede acquisitie;
  • Belang van netwerken erkennen om in contact te komen met potentiële klanten;
  • Opvolgen van acquisitiegesprekken (aannemen order en leveren product of dienst).

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Accountmanagement" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Accountmanagement"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Met tevreden klanten schiet je weinig op: Maak van klanten ambassadeurs, Klantgericht denken en handelen, Human2human: de nieuwe klantrelatie, Zakelijk gebruik van Social Media.  

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Ambitie
Anticiperen
Durf
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Overtuigingskracht
Snel schakelen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT ACCOUNTMANAGEMENT

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.