026 | Online marketing
Leertraject

026 | Online marketing

Start met succesvolle Online Marketing, social media en het opzetten van je eigen campagnes | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is gratis te volgen met het STAP-budget.

Wil jij (meer) leren over Online Marketing? Omscholen vanuit een ander vakgebied? Je vakkennis uitbreiden? Een carriere beginnen als Online Marketeer? Gaan werken bij een Online Marketing bureau? Of een eigen onderneming online op de kaart zetten? Dan is dit leertraject perfect voor jou!

Zoals je weet kun je adverteren via traditionele media, namelijk in kranten, via de radio en met flyers. Tegenwoordig zijn er echter ook andere en zelfs efficiëntere middelen. Steeds meer mensen zijn ‘online’ op het internet te vinden en zijn daar makkelijker te bereiken dan offline; in de echte wereld. Online Marketing speelt daarom een steeds belangrijkere rol voor bedrijven en individuen in het bereiken van marketing en sales doelstellingen. 

Het leertraject 'Starten met succesvolle Online Marketing' legt je stap voor stap uit wat Online Marketing inhoudt en hoe je een succesvol Online Marketingplan opstelt voor jezelf of jouw (toekomstige) organisatie, inclusief template. Je leert over alle actuele vormen van Online Marketing, zoals SEO, SEA, Social Media, Linkbuilding en E-mail marketing. Door middel van concrete handvatten ga je zelf aan de slag met jouw Online Marketingplan én activiteiten, zoals het opzetten van campagnes, om online bereik of verkopen te realiseren voor je eigen bedrijf of jouw (toekomstige) werkgever! Kortom, de basis van Online Marketing leer je hier!

Jouw docent

Amy Diemer is al ruim 5 jaar bezig met het vakgebied Online Marketing, vanuit haar carrière bij een Online Marketingbureau, diverse functies in Marketing en Sales en daarvoor al vanuit haar opleiding en binnen- en buitenlandstages. Binnen verschillende bedrijven heeft ze veel praktijkervaring opgedaan, is ze op de hoogte van de laatste trend van bijvoorbeeld TikTok en spot ze kansen en ontwikkelingen. Met haar ervaring en creatieve visie helpt ze graag anderen om ook succes uit Online Marketing te halen.

Doel van het leertraject

In dit leertraject leer je stap voor stap wat Online Marketing inhoudt en leer je alle vormen van Online Marketing kennen. Het leertraject geeft je concrete handvatten om met Online Marketing activiteiten aan de slag te gaan en online bereik of verkopen te realiseren! In het leertraject leer je hoe je een Online Marketingplan opstelt en op jouw situatie toepast aan de hand van praktische voorbeelden en opdrachten. Het leertraject gaat daarnaast in op alle actuele vormen van Online Marketing, zoals SEO, SEA, Social Media, Influencers, display marketing, linkbuilding en e-mail marketing. Op deze manier kun je concreet met je plan aan de slag. Dit leertraject is een mix van theorie en praktische opdrachten.  

Dit leertraject is geschikt voor iedereen die graag zijn of haar bedrijf, werkgever, website of boodschap online krachtig in beeld wil brengen. Advies vooropleiding: MBO(+) of HBO.

Dit leertraject vergroot jouw beroeps specifieke vaardigheden, kennis en kunde en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema Marketing, communicatie & Sales.

Wat leer je

  • Je krijgt inzicht in wat Online Marketing allemaal inhoudt
  • Je leert over alle onderdelen van een Online Marketingplan
  • Je leert een zoekwoordenonderzoek doen
  • Je leert een concurrentieanalyse en doelgroep analyse maken
  • Je leert een Buyer Persona samenstellen
  • Je gaat je eigen Online Marketingplan opstellen aan de hand van een praktisch template
  • Je leert wat SEO is en hoe je er praktisch mee kunt starten, inclusief Linkbuilding
  • Je leert wat SEA is en hoe je verschillende SEA campagnes kunt opzetten, zoals tekstadvertenties, videocampagnes en displaycampagnes. 
  • Je leert over Social Media en E-mailmarketing
  • Je leert van specialist Bart van Belt hoe je jouw Online Marketingmachine het beste kunt laten draaien om succes te behalen! 

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:
1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
2. live leren sessie introductie STAPwijz.
3.Online cursus met persoonlijke begeleiding "Starten met succesvolle Online Marketing" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
4.Live leermomenten over "Online marketing"
5.Aanvullend lesmateriaal: Google Ads voor beginners, Google Analytics voor beginners. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.
Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl. 

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:
 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Prioritering
Toekomstvisie

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT ONLINE MARKETING

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.