024 | Mijn financiën op orde
Leertraject

024 | Mijn financiën op orde

Mijn financiën op orde | Een praktisch leertraject met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX), coaching en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. Dit leertraject is ook geschikt voor werkgevers die medewerkers met schulden in hun organisatie hebben. | Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Breng je financiën op orde. Hoe? Door te besparen waar dat kan en door eventueel opgelopen schulden op een slimme en effectieve manier weg te werken. Op een vriendelijke maar dringende manier leer je om je eigen (financiële) situatie helder onder ogen te zien en er zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Je krijgt praktisch toepasbare tips die je helpen om schulden te voorkomen en/of er voorgoed vanaf te komen.

Dit leertraject vergroot je leervermogen en zelfbeeld. Het leertraject pakt angsten aan die het leren belemmeren, biedt leerstrategieën aan inclusief coachingsmogelijkheden. Met dit leertraject vergroot je jouw algemene inzetbaarheid. 

Doel van het leertraject

Dit leertraject helpt je om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke financiële situatie en actief stappen te zetten om deze structureel op orde te krijgen. Daarnaast leer je stap voor stap hoe je je huishoudboekje effectief in balans houdt. Sparen en besparen! Het leertraject bevat veel nuttige en praktische tips en handvatten. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die zijn huishoudboekje voor altijd op orde wil krijgen. De training is ook aan te bevelen als tool voor leidinggevenden en/of werkgevers die geconfronteerd worden met schuldenproblematiek bij medewerkers, en voor werkgevers die medewerkers met schulden in hun organisatie hebben. Advies vooropleiding: MBO2

Wat leer je

  • kennis van de oorzaken voor schulden;
  • voeren van slim zakgeldbeleid (jong geleerd is oud gedaan);
  • je eigen financiële situatie onder ogen zien en er verantwoordelijkheid voor nemen;
  • toepassen van tips om een traject van schuldhulpverlening te voorkomen;
  • actuele informatie over instanties die je kunnen helpen als je er zelf echt niet meer uitkomt;
  • je huishoudboekje in balans houden;
  • sparen en besparen.

Inhoud en opbouw 

Het Leertraject "Mijn financiën op orde" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je onder meer een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Hierna start je met de hoofdcursussen "Besparen en Schulden wegwerken". Na afloop van het theoretische gedeelte krijg je persoonlijke tips en adviezen van een coach. Tenslotte kun je het online lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een DIX scan, een online cursus, persoonlijke coaching en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus en een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen.  

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Omgang met details
Prioritering
Snel schakelen
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Door het invullen van deze scan, krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

Ga hier naar de agenda van de live online colleges. Tijdens de online colleges kun je vragen stellen aan de docent en kennis maken met mede cursisten. Je mag alle colleges volgen die je wil.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.