023 | Werkend ouder worden
Leertraject

023 | Werkend ouder worden

Werkend ouder worden | Een praktisch leertraject met een Duurzame InzetbaarheidsindeX scan (DIX), praktijkgerichte opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer. | Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Wil jij gezond 100 jaar oud worden? 

Garanties kunnen we niet geven. Zo speelt geluk een belangrijke factor om gezond oud te worden. Maar wist je dat je in heel veel gevallen het geluk een handje kunt helpen door bijvoorbeeld goed te zorgen voor je lichaam? In dit leertraject krijg je veel nuttige suggesties om praktisch aan de slag te gaan.

Dit leertaject vergroot je leervermogen en zelfbeeld. Het leertraject pakt angsten aan die het leren belemmeren en biedt leerstrategieën aan, inclusief coachingsmogelijkheden. Met dit leertraject vergroot je jouw algemene inzetbaarheid. 

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Hoe ga ik veroudering tegen' krijg je praktische tips die helpen om goed voor jezelf te zorgen en daarmee veroudering tegen te gaan. Dit leertraject is geschikt voor iedereen die bereid is om kritisch naar zijn of haar eigen effectiviteit te kijken, en voor mensen die nieuwe ideeën willen opdoen met het oog op een betere performance, zowel in hun privésituatie als op hun werk. Advies vooropleiding: MBO2.

Wat leer je

  • kennis van manieren om goed voor jezelf te zorgen;
  • toepassen van tips om goed voor jezelf te zorgen.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "werkend ouder worden" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid op werkgebied.

Hierna start je met de hoofdcursus "Hoe ga ik veroudering tegen?" De cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw persoonlijke begeleider. Je krijgt feedback op je opdracht en tips & advies. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Het leertraject bestaat uit een DIX scan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Samenwerken
Stressbestendigheid
Toewijding
Verandervermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Door het invullen van deze scan, krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

Ga hier naar de agenda van de live online colleges. Tijdens de online colleges kun je vragen stellen aan de docent en kennis maken met mede cursisten. Je mag alle colleges volgen die je wil.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.