021 | Functionerings- en beoordelingsgesprekken
Leertraject

021 | Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Functionerings- en beoordelingsgesprekken | Een praktische leerlijn met scans zoals de DISC, nuttige opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, E-books en meer.

Weet je wel zeker dat een functioneringsgesprek echt verschilt van een beoordelingsgesprek? Dan ben jij de uitzondering op de regel! Kun je in een paar zinnen dat verschil aangeven? Zo niet, dan wordt het tijd om je kennis op dit belangrijke punt bij te spijkeren. In deze systematisch opgezette online cursus worden de voornaamste elementen van het functionerings- en beoordelingsgesprek behandeld. Voor jou als leidinggevende is deze online cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' een must.

Doel van de leerlijn 

In de online cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' leer je stap voor stap hoe het jaarlijks terugkerende traject van functioneren en beoordelen verloopt. Je leert meer over het communicatieproces tussen een leidinggevende en zijn medewerkers.

Wat ga je leren?

  • De voornaamste aspecten van mentaliteit en houding
  • Op diverse manieren communiceren met medewerkers
  • Duidelijke en meetbare doelen stellen
  • Inzetten van diverse instrumenten zoals vraagtechnieken en feedback
  • Op doeltreffende manier beschikbare hulpmiddelen hanteren binnen de HR-cyclus
  • De HR-cyclus zo inzetten dat je betere resultaten bereikt voor jouw organisatie 

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Functionerings- en beoordelingsgesprekken" start met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Deze test geeft je een goed inzicht in je persoonlijke drijfveren. Je krijgt na het afronden van de test een gedetailleerd advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een goede basis om zoveel mogelijk uit deze leerlijn te halen. 

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke drijfveren vervolg je met de hoofdcursus "Functionerings- en beoordelingsgesprekken".

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een DISC, een onlinecursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals E-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Delegeren
Discipline
Durf
Luisteren
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap
Stressbestendigheid
Timemanagement
Zelfinzicht

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen die uitgebreid worden beschreven. De uitkomst van je scan helpt je o.a. bij de uitvoering van je werk, het werken in een team, sollicitaties en keuzes voor beroepen waarbij je persoonlijkheid een belangrijke rol speelt. Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je persoonlijke gedrag stijlen gaan we starten met de hoofdcursus. Heel veel succes.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden enkele thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over leiderschap en ondernemerschap