021 | Functionerings- en beoordelingsgesprekken
Leertraject

021 | Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Functionerings- en beoordelingsgesprekken | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Weet je wel zeker dat een functioneringsgesprek echt verschilt van een beoordelingsgesprek? Dan ben jij de uitzondering op de regel! Kun je in een paar zinnen dat verschil aangeven? Zo niet, dan wordt het tijd om je kennis op dit belangrijke punt bij te spijkeren. In dit leertraject worden de voornaamste elementen van het functionerings- en beoordelingsgesprek behandeld. Voor jou als leidinggevende is dit leertraject 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' een must.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

In 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' leer je stap voor stap hoe het jaarlijks terugkerende traject van functioneren en beoordelen verloopt. Je leert meer over het communicatieproces tussen een leidinggevende en zijn medewerkers. Dit leertraject is geschikt voor leidinggevenden en managers. Advies vooropleiding: MBO2

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het vakgebied. 

Wat leer je

 • De voornaamste aspecten van mentaliteit en houding;
 • Op diverse manieren communiceren met medewerkers;
 • Duidelijke en meetbare doelen stellen;
 • Inzetten van diverse instrumenten zoals vraagtechnieken en feedback;
 • Op doeltreffende manier beschikbare hulpmiddelen hanteren binnen de HR-cyclus;
 • De HR-cyclus zo inzetten dat je betere resultaten bereikt voor jouw organisatie. 

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie STAPwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Functionerings- en beoordelingsgesprekken" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Functionerings- en beoordelingsgesprekken"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Team en change management, Teams in flow: Negen elementen van topteams, Visie, missie, strategie.   

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Delegeren
Discipline
Durf
Luisteren
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap
Stressbestendigheid
Timemanagement
Zelfinzicht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT FUNCTIONERINGS- EN BEOORDELINGSGEPREKKEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.