019 | Mindfulness
Leertraject

019 | Mindfulness

Mindfulness | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leemomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van je huidige ervaring. Je kunt het vertalen met 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Als jij op een zakelijke manier geïnformeerd wilt worden over het begrip 'Mindfulness' en deze techniek in je dagelijks leven en werk graag wilt toepassen, dan is dit praktische leertraject precies wat je nodig hebt.

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Mindfulness' helpt je om bewuster en aandachtiger in het leven te staan en dus als gevolg daarvan succesvoller te kunnen zijn in je werk! Dit leertraject is geschikt voor iedereen die op een nuchtere en praktische manier geïnformeerd wil worden over een succesvolle benadering van jezelf en je omgeving in. De kennis is uitstekend toe te passen in huidige of toekomstige werkzaamheden. Advies vooropleiding: MBO2.

Dit leertraject vergroot jouw leervermogen, je zelfbeeld en je algemene inzetbaarheid. Het leertraject speelt in op angsten die het leren belemmeren en biedt leerstrategieën aan, inclusief de mogelijkheid tot coaching. Je verbetert je zelfmanagement en je sociale vaardigheden. Hiermee richt het leertraject zich onder meer op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

  • Je krijgt meer inzicht in je persoonlijke inzetbaarheid;
  • Kennis van de elementen van mindfulness (de gerichtheid op het bewustzijn, de aanwezigheid in het nu, meditatie en de toepassingsmogelijkheden in het bedrijfsleven en het onderwijs);
  • Kennis van de voordelen van mindfulness (bijvoorbeeld bij depressieve klachten en verslaving);
  • Hoe ontspannen en mindful werken bijdraagt aan jouw focus en werkgeluk;
  • Toepassen van mindfulness in je eigen leven.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Mindfulness" inclusief verschillende praktijkopdrachten en toetsen 
  4. Live leermomenten "Mindfulness"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Mindfulness theorie en oefeningen, Vriendschap sluiten met jezelf; Mindfulness course, 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Energie
Initiatief nemen
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Stressbestendigheid
Toewijding
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MINDFULNESS

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.