019 | Mindfulness
Leertraject

019 | Mindfulness

Mindfulness | Een praktische leerlijn incl. inzetbaarheidsscan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van je huidige ervaring. Je kunt het vertalen met 'opmerkzaamheid' of 'aandachtigheid'. Als jij op een zakelijke manier geïnformeerd wilt worden over het begrip 'Mindfulness' en deze techniek in je dagelijks leven en werk graag wilt toepassen, dan is deze praktische leerlijn precies de cursus die je nodig hebt.

Doel van de leerlijn

De online cursus 'Mindfulness' helpt je om bewuster en aandachtiger in het leven te staan. Mensen die hier bij stilstaan zijn succesvoller in het dagelijks leven en op het werk. 

Wat kan of ken je na de leerlijn

  • Je krijgt meer inzicht in je persoonlijke inzetbaarheid
  • Kennis van de elementen van mindfulness (de gerichtheid op het bewustzijn, de aanwezigheid in het nu, meditatie en de toepassingsmogelijkheden in het bedrijfsleven en het onderwijs)
  • Kennis van de voordelen van mindfulness (bijvoorbeeld bij depressieve klachten en verslaving)
  • Hoe ontspannen en mindful werken bijdraagt aan jouw focus en werkgeluk.
  • Toepassen van mindfullness in je eigen leven

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Mindfulness" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je onder meer een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je inzetbaarheid vervolg je met de hoofdcursus. In de hoofdcursus vind je een combinatie van theorie en een aantal lessen om jouw kennis over mindfulness te vergroten en toepassing ervan in je dagelijkse leven mogelijk te maken.

Na het theoretische gedeelte kun je kennismaken met een coach. Je krijgt van je coach praktische tips en adviezen over dit onderwerp. Hij kijkt daarbij samen met je vooral naar jouw functioneren op de arbeidsmarkt. In het aanvullend lesmateriaal vind je meer materiaal om je verder te verdiepen over Mindfulness en hoe je dit inzet in een succesvolle carrière.

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een duurzaamheidsscan, een online cursus, persoonliojke begeleiding en/ of coaching en aanvullend lesmateriaal zoals korte cursussen, e-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Energie
Initiatief nemen
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Stressbestendigheid
Toewijding
Verandervermogen
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
De Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) meet jouw duurzame inzetbaarheid. Het geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Hoe gezond en gemotiveerd ben je bijvoorbeeld? Hoe sluiten jouw kennis en vaardigheden aan bij jouw werk? En pas je over 5 jaar nog steeds goed bij jouw werk?

START DE CURSUS
Nu je meer inzicht hebt gekregen in jouw persoonlijke situatie en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt starten we met het meer theoretische gedeelte van de leerlijn. Je vindt hier theorie over mindfulness en verschillende lessen die jou begeleiden om mindfulness toe te passen in de praktijk. Een van deze lessen is de cursus ‘Vergroot je werkgeluk in 10 dagen’. Heel veel succes.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden enkele thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over dit thema!