016 | Voorkom een burnout
Leertraject

016 | Voorkom een burnout

Voorkom een burnout | Een praktisch leertraject met een Duurzame InzetbaarheidsindeX scan (DIX), opdrachten, persoonlijke coaching en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer. Vanaf 2023 niet meer subsidiabel met STAP-budget.

Merk je dat het niet meer gaat op je werk? Opeengestapelde verplichtingen en verwachtingen kunnen niet meer worden waargemaakt. De druk loopt op en het wordt allemaal teveel. Het lijkt erop dat stress en overbelasting hun tol gaan eisen... Is voorkomen beter dan genezen? Ja, want van een burn-out herstellen kan lang duren. 

Dit leertraject vergroot jouw leervermogen en je zelfbeeld. Ook vergroot het jouw algemene inzetbaarheid. Het leertraject pakt angsten aan die het leren belemmeren en biedt leerstrategieën aan inclusief coachingsmogelijkheden. Je leert je zelfmanagement te verbeteren. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van het leertraject

Stress is een natuurlijk verschijnsel waar iedereen wel eens last van heeft. Het hebben van stress is niet per definitie ongezond. Maar als de stress lang aanhoudt en er geen sprake is van ontspanning, kunnen we spreken van ongezonde stress. Het wordt een zekere belemmering om je werk goed uit te voeren en je verder te ontwikkelen. Ongezonde stress leidt tot overspannenheid of een burn-out als de signalen niet vroegtijdig worden herkend en er niet op tijd wordt ingegrepen. Dit leertraject helpt je signalen vroegtijdig te herkennen en burnouts te voorkomen en/ of te behandelen. Dit leertraject is vooral praktisch ingericht. Na het behandelen van de theorie, ontvang je ook persoonlijke tips en aanwijzingen van een coach. Dit leertraject is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: mbo, niveau 2.

Wat leer je

  • kennis van de kenmerken van een burn-out;
  • kennis van de maatregelen om een burn-out te voorkomen;
  • aanpakken van de klachten.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Voorkom een burnout" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid op het gebied van werk. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Burnout, voorkomen en genezen". Deze online cursus wordt afgerond met een persoonlijk advies van een coach. Dit advies geeft je concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, persoonlijke coaching en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus en een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen. 

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding.

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Discipline
Energie
Initiatief nemen
Oordeelsvorming
Prioritering
Samenwerken
Stressbestendigheid
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Door het invullen van deze scan, krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.