014 | Presenteren met Powerpoint
Leertraject

014 | Presenteren met Powerpoint

Presenteren met Powerpoint | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Jezelf en je bedrijf goed presenteren is belangrijk. Een mooie en duidelijke presentatie versterkt hierbij je verhaal. Met het leertraject Presenteren met Powerpoint leg je hiervoor een goed fundament. Powerpoint is namelijk wereldwijd het meest gebruikte programma voor het maken van presentaties.

Leer in dit praktisch ingerichte leertraject hoe je professionele presentaties kunt maken. Maak kennis met alle tools waarover het programma beschikt. Leer hoe je tekst, vormen, tabellen, grafieken, media, geluid en animaties kunt toevoegen om je presentatie zo dynamisch mogelijk te maken.

Stapwijz biedt je de benodigde software gratis aan. Je kunt een licentie aanvragen op het moment dat je toegang krijgt tot je leertraject.

Jouw docent

Roy heeft als leerkracht binnen het PO en als adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt waar hij ruime ervaring opgedaan heeft als het gaat om advieswerk én de adoptie van ICT. Met oog voor het individu als eindgebruiker van ICT-oplossingen weet hij de noodzakelijke digitale transformatie te realiseren. Eindgebruikers zijn in goede handen bij hem om hun eigen digitale competenties te vergroten. Er wordt aangesloten bij reeds aanwezige competenties! Hij werkt daarbij doelgericht en biedt de leerinhoud op een praktische wijze aan.

Doel van het leertraject

Na het volgen van het leertraject heb je een goed beeld van de mogelijkheden van PowerPoint en vind je zonder problemen de weg in dit programma. Dit leertraject is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO+.

Dit leertraject vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en jouw zelfbeeld. Het leertraject is geschikt voor ondernemers en/of mensen die professionele ambities hebben. 

Wat leer je

 • Kennis van de indeling van PowerPoint met lint, werkbalken en tabbladen;
 • Ket ontwerpen van een dia;
 • Zelf elementen toevoegen;
 • Presenteren van jouw PowerPoint; 
 • Efficiënter gebruik van PowerPoint;
 • Afbeeldingen bewerken in kleur, effect en stijl;
 • Media invoegen en gebruiken;
 • Animaties toevoegen aan objecten;
 • Overgangen aanbrengen tussen verschillende dia's.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Presenteren met powerpoint" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Presenteren met powerpoint"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Presenteren: Introductie, Presenteren: “Help, waar begin ik?”.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT PRESENTEREM MET POWERPOINT

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.