013 | Microsoft 365
Leertraject

013 | Microsoft 365

Microsoft 365 | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Microsoft 365 is in veel organisaties onmisbaar. Met deze omgeving beschikken gebruikers over alle mogelijke functionaliteiten die Microsoft voor een professionele omgeving te bieden heeft.

Het werken in de ‘cloud’ (online werken) krijgt met Microsoft 365 en SharePoint een concrete invulling. Om de overstap naar het werken in de ‘cloud’ te vergemakkelijken hebben wij deze e-learning voor je opgesteld.

Stapwijz biedt je de benodigde software gratis aan. Je kunt een licentie aanvragen op het moment dat je toegang krijgt tot je leertraject.

Jouw docent

Roy Fijn heeft als leerkracht binnen het PO en als adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt waar hij ruime ervaring opgedaan heeft als het gaat om advieswerk én de adoptie van ICT. Met oog voor het individu als eindgebruiker van ICT-oplossingen weet hij de noodzakelijke digitale transformatie te realiseren. Eindgebruikers zijn in goede handen bij hem om hun eigen digitale competenties te vergroten. Er wordt aangesloten bij reeds aanwezige competenties! Hij werkt daarbij doelgericht en biedt de leerinhoud op een praktische wijze aan.

Doel van het leertraject

Je leert werken met de online omgeving van Microsoft 365 in combinatie met SharePoint en Teams. Dit is in veel organisaties niet meer weg te denken en een belangrijke basisvaardigheid. In de online cursus leer je van begin af aan werken met het pakket. Zo leer je gestructureerd werken met alle applicaties. Door de basis goed te snappen, vergroot je je inzetbaarheid, productiviteit en effectiviteit van samenwerken! Dit leertraject is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en jouw zelfbeeld. Het leertraject verbetert innovatieve- en analytische vaardigheden. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat leer je

  • Inloggen op Microsoft 365;
  • Je bent bekend met de meest voorkomende termen van Microsoft 365;
  • Je hebt Outlook Online én je OneDrive leren gebruiken;
  • Je bent bekend met de beginselen van Word online;
  • Je bent bekend met SharePoint en in staat basishandelingen uit te voeren.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Microsoft 365" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Microsoft 365"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Microsoft Sneltoetsen (mini-workshop), Microsoft Teams Basis.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Discipline
Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT MICROSOFT 365

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.