012 | Leiderschap en ondernemerschap
Leertraject

012 | Leiderschap en ondernemerschap

Leiderschap en ondernemerschap | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Ontdek alle belangrijke gebieden waar je als leider en/of ondernemer aan moet werken om jou en je organisatie op een (nog) hoger niveau te brengen. Een leider / ondernemer heeft all-round inzicht nodig in hoe bedrijven werken, en moet snappen dat de business op een hoger plan trekken in de eerste plaats betekent dat degene die aan het stuur zit hiertoe de juiste inzichten, kwaliteiten en richting moet hebben. Deze all-round cursus leert je hier alles over, en dan ook nog in een raamwerk dat een logisch geheel van alles maakt – waarin jijzelf uiteraard ook je plek hebt als leider / ondernemer.

Jouw docent

Machiel Emmering studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij werkt als managementconsultant, trainer, projectmanager, en is zelf ondernemer. Zo vulde hij vele soorten businessopdrachten in, in vele sectoren, klein en groot, commercieel en non-profit (o.a. financiële instellingen, overheden, industrie, MKB en ideële en culturele organisaties). Hij heeft vele artikelen en drie boeken geschreven. Als ondernemer (achter vijf bedrijfsinitiatieven) kent hij zowel falen als slagen, waarbij het eerste absoluut bij de weg van de ondernemer hoort.

Doel van het leertraject

Het doel is om aan jezelf te werken als leider/ondernemer en om je organisatie naar een hoger niveau te brengen. Leer hoe meer grip op alle facetten van een bedrijf te krijgen, en deze facetten als een logisch geheel te zien – inclusief de rol van jezelf hierin. Dit leertraject is voor iedereen die zich herkent in de rol van leider of ondernemer, en iedereen met ambities of interesse in die richting. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Dit leertraject vergroot je algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. Het leertraject verbetert je zelfmanagement, je sociale vaardigheden en je innovatie- en analytische vaardigheden en leert je efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

 • De rol en aspecten van leiderschap en ondernemerschap
 • De marktpositie van het bedrijf versterken en vernieuwen
 • Stroomlijnen van een groeiende organisatie
 • Management methoden opstrakken
 • Mensen beter mobiliseren in win-win constructies
 • Analytisch management (verbetertechnieken, finance voor managers)

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Leiderschap en Ondernemerschap" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten  "Leiderschap en Ondernemerschap "
 5. Aanvullend lesmateriaal: Ontwikkel je leiderschap, Dienend Leiderschap, Klantgericht leiderschap.

Let op: de sheets zijn in het Engels, omdat veel van de terminologie oorspronkelijk Engelstalig is. De video’s die horen bij dit leertraject zijn wèl in het Nederlands. Op deze manier volg je de cursus in feite tweetalig.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Ambitie
Besluitvaardigheid
Delegeren
Initiatief nemen
Luisteren
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap
Verandervermogen
Zelfinzicht

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT LEIDERSCHAP EN ONDERNEMERSCHAP

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.