010 | Excel expert
Leertraject

010 | Excel expert

Excel professional | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Dit leertraject is bedoeld voor mensen die al redelijk tot veel kennis van Excel hebben en meer de diepte in willen gaan over o.a. sorteren, filteren, draaitabellen maken, werken met formules, blokkeren van cellen en verticaal zoeken.

Heb je geen of heel weinig kennis van Excel? Dan raden wij het leertraject: 002 - Starten met Excel aan. 

In het bedrijfsleven is Microsoft Excel hét spreadsheetprogramma. Beheersing van dit programma is dan ook bij veel banen een vereiste. Kennis van Excel is uitermate geschikt en noodzakelijk voor het bewerken en bijhouden van financiële bedrijfsgegevens. Met het leertraject "Excel expert" leer je op een professionele wijze dit spreadsheetprogramma te gebruiken; niet slechts als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden zoals het maken van grafieken, macro’s, budgets, diagrammen en databases. In dit leertraject zit volop lesmateriaal met praktische opdrachten.

Stapwijz biedt je de benodigde software gratis aan. Je kunt een licentie aanvragen op het moment dat je toegang krijgt tot je leertraject.

Jouw docent

Roy Fijn heeft als leerkracht binnen het PO en als adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt waar hij ruime ervaring opgedaan heeft als het gaat om advieswerk én de adoptie van ICT. Met oog voor het individu als eindgebruiker van ICT-oplossingen weet hij de noodzakelijke digitale transformatie te realiseren. Eindgebruikers zijn in goede handen bij hem om hun eigen digitale competenties te vergroten. Er wordt aangesloten bij reeds aanwezige competenties! Hij werkt daarbij doelgericht en biedt de leerinhoud op een praktische wijze aan.

Doel van het leertraject

In het online leertraject 'Excel expert' leer je stap voor stap hoe je o.a. formules, functies, draaitabellen, grafieken en tabellen maakt. Dit leertraject is voor de gevorderde Excel gebruiker en is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO.

Dit leertraject vergroot jouw algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. Het leertraject verbetert jouw innovatie- en analytische vaardigheden. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Wat leer je

 • Wijzigen van celeigenschappen op verschillende manieren, zoals sorteren en filteren;
 • werken met reeksen;
 • Maken van draaitabellen voor een verfijnde dataweergave;
 • Werken met ‘Formules’ en werken met het toepassen van vooraf gedefinieerde formules;
 • Verzamelen, bewerken en presenteren van cijfermatige informatie in een voor de doelgroep inzichtelijke vorm;
 • Bedienen van data-invoermiddelen.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Excel Expert" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Excel Expert"
 5. Aanvullend lesmateriaal: 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Discipline
Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Probleemanalyse

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT EXCEL EXPERT

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.